Osijek
“STANICA 50”

Osječki studenti dobili prostor za druženje i učenje
Objavljeno 23. ožujka, 2019.
Coca-Cola je u povodu 50. obljetnice u Hrvatskoj darivala tri sveučilišta studentskim središtem

Za predavanja, radionice, tribine, učenje i rad na projektima te sve druge aktivnosti dodatnog obrazovanja i usavršavanja, ali i za druženje služit će osječkim studentima i mladima novo multimedijalno studentsko središte "Stanica 50", smješteno u prizemlju Fakulteta agrobiotehničkih znanosti, koje je Coca-Cola u petak svečano predala Studentskom zboru Sveučilšta u Osijeku na korištenje.

Postalo je tako naše sveučilište, uz ono u Dubrovniku i Puli, jedno od triju vlasnika modernih informatički opremljenih prostora za stjecanje novih znanja i vještina te razvijanje kreativnih potencijala, ukupne vrijednosti od oko milijun kuna - a sve zaslugom upravo studenata i građana Osijeka koji su u natječajnom postupku glasali za naše sveučilište. Riječ je o projektu kojim je, u povodu 50. obljetnice u Hrvatskoj, Coca-Cola željela društveno-odgovornim poslovanjem, kakvo prakticira, pridonijeti zajednici - i to ulaganjem u mlade.

- Prostor je namijenjen svim studentima i mladima u Osijeku za razvijanje znanja, vještina i kreativnosti, da bi poslije lakše pronašli zaposlenje i u konačnici ostali u Hrvatskoj. Nastojat ćemo u ovaj prostor dovesti i naše radionice za mlade nezaposlene osobe u projektu "Coca-Colina podrška mladima" - kazala je Boška Trbojević, direktorica odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole u Hrvatskoj. Prostor je opremljen računalima uz internet i suvremenu audiovizualnu opremu, a aktivnosti će osmišljavati i njima koordinirati Studentski zbor.

- Sada imamo novi prostor u kojemu se studenti, naše udruge i studentski zborovi mogu susretati, mjesto gdje ćemo upoznavati kolege s drugih sastavnica, učiti i povezivati se. Dobrodošli su svi, i u slobodno vrijeme, pogotovo studenti onih fakulteta koji nemaju kapacitete za osiguravanje prostora studentima u kojemu mogu biti između predavanja ili za njihove studentske udruge - kazala je Tamara Mazur, v. d. predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku.

Svečanom su otvorenju studentskog središa nazočili i Coca-Colin projekt pohvalili rektor Sveučilišta Vlado Guberac, osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i zamjenik osječko-barnjskog župana Goran
Ivanović.

Jasenka Pejaković
50

godina je Coca-Cola u Hrvatskoj
1

milijun kuna vrijedna je investicija u “Stanicu 50”
Prostor je namijenjen svim studentima i mladima u Osijeku za razvijanje znanja, vještina i kreativnosti
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike