Kultura

Dioniz završava u knjigama
Objavljeno 22. ožujka, 2019.
Studenti medijske kulture i studenti glume obavit će opsežne, dubinske intervjue sa sudionicima okruglog stola o tijelu u umjetnosti, što će biti objavljeno kao kapitalan zbornik aktualnog umjetničkog promišljanja najboljih kreativaca naše scene
Iako 12. Dioniz završava u nedjelju, 31. ožujka, odjeci njegova događanja još će potrajati. Dakako, riječ je o spektru učinaka koji se događaju kada se na jednom mjestu okupe studenti glume i vrhunski stručnjaci kazališnih akademija, tako da se iz te interakcije nedvojbeno razviju snažni impulsi koji obilježe daljnji razvoj mladih studenata glume.

No još jedan od načina da se 12. Dioniz nastavi jest i ideja da se u dogledno vrijeme objavi knjiga s intervjuima svih onih umjetnika koji su sudjelovali na okruglom stolu ‘’Tijelo u izvedbi: suvremene perspektive’’.

Kao što je već najavljeno, na tom će se okruglom stolu okupiti uistinu respektabilna imena hrvatske umjetničke scene iz područja teatra, umjetničkog plesa, performansa i ostalih izvedbenih umjetnosti. Točnije, riječ je o autorima kao što su: Irena Bočkai, Ana Marija Bogdanović, Ivica Buljan, Alen Čelić, Zvonimir Dobrović, Matija Ferlin, Bruno Isaković, Siniša Labrović, Irma Omerzo, Iva Nerina Sibila, Marija Šćekić, Borut Šeparović i Žak Valenta.

S obzirom na jedinstvenost takve koncentracije, odnosno okupljenosti te umjetničke elite na jednome mjestu u istom trenutku, ta će prilika biti iskorištena da se s njima naprave opsežni dubinski intervjui, a da se potom objave u ukoričenom, knjiškom izdanju.

S obzirom na važnost spomenutih imena, najavljeno knjiško izdanje bit će atraktivna kompilacija njihovih umjetničko-kulturnih i intelektualnih portreta, zbirno mjesto njihovih intrigantnih razmišljanja o pitanjima (tijela u) umjetnosti.
U RAZGOVORU SA ŽIVUĆIM VELIKANIMA HRVATSKE KULTURE Studenti glume i medijske kulture zajedno
Opsežne dubinske intervjue sa sudionicima okruglog stola obavit će studenti glume i studenti medijske kulture s Akademijinog Odsjeka za kulturu i kreativne industrije. Budući da su sudionici okruglog stola elitna imena suvremene hrvatske kulturne scene iz područja izvedbenih umjetnosti, mladim će studentima glume to biti prilika da se upoznaju s razmišljanjima svojih uzora, a studenti medijske kulture će razgovorima s takvim predstavnicima, ponajboljima iz hrvatske kulture, usavršiti tehnike intervjua.
Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

Najčitanije iz rubrike