Sport
SKUPŠTINA TENISKOG KLUBA ĐURĐENOVAC

Đurđenovac Open u kalendaru HTS-a
Objavljeno 20. ožujka, 2019.
U prostorijama NK Đurđenovac održana je redovna godišnja skupština Teniskog kluba Đurđenovac kojoj su, uz članove i prijatelje, sudjelovali i zamjenica načelnika Općine Dragica Pavlić, predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Abičić, predsjednik općinskog Povjerenstva za sport Ivica Cinkuš i predsjednik Teniskog saveza Osječko-baranjske županije Vatroslav Šrajer. O radu i aktivnostima u protekloj godini i planovima u predstojećem razdoblju govorio je predsjednik Drago Pavlić koji je posebice zahvalio članstvu, roditeljima i sponzorima na podršci. Uz brojne aktivnosti na organizaciji kluba, kako logističkoj tako i financijskoj, u prošloj godini održana su klupska natjecanja, a klub se natjecao u Veteranskoj ligi klubova Slavonije i Baranje. Osim Prvenstva slučajnih parova i Pojedinačnog prvenstva, klub je u 2018. uspješno organizirao i Otvoreno prvenstvo Đurđenovca u parovima, jednu od najjačih teniskih priredbi u općini. Jedna od najvažnijih aktivnosti bila je škola tenisa za djecu koju je prošlo 25 osnovnoškolaca, a koja su marljivo trenirala pod vodstvom Damira Špehara. Škola tenisa pokazala se kao izrazito dobar projekt te će biti nastavljen, a plan je organizirati i školu za ostale uzraste. Od planova u tekućoj godini, osim aktivnosti koje su se provodile u 2018. godini kao što su klupski turniri u nekoliko kategorija, klub će organizirati i turnir Đurđenovac Open koji je u kalendaru Hrvatskog teniskog saveza. Turnir će biti održan 15. i 16. lipnja, pod pokroviteljstvom Općine Đurđenovac i HTS-a. Od infrastrukturnih ulaganja plan je postaviti rasvjetu na prvom terenu koja bi produžila termine raspoložive za igranje te preko sponzora osigurati novi inventar i opremu. Klub će i dalje razvijati uspješnu suradnju s teniskim klubovima iz Našica i Feričanaca.


Vatroslav Šrajer, predsjednik županijskog Teniskog saveza istaknuo je važnost kontinuiranog rada s djecom kao preduvjet opstojnosti i daljnjeg rada kluba te pohvalio upravu na dobrom vođenju kluba.
Nakon skupštine članstvo je raspravljalo o tekućoj klupskoj problematici - intezitetu treninga i podrške roditelja, posebice kod najtalentiranije djece, poboljšanju uvjeta za rad kluba, održavanju klupskih terena te rasporedu i satnici igranja i treniranja na njima. S.Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike