Sport
LIGA ZA PRVAKA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani bez opterećenja u slavonskom derbiju dočekuju veliki NEXE
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
U drugom kolu Lige za prvaka danas se u Vinkovcima u dvorani Osnovne škole "Bartol Kašić" s početkom u 19.30 sastaju Spačva Vinkovci i NEXE. Radi se o trenutno dva najbolja slavonskla kluba premda u prethodnim sezonama u kojima su Vinkovčani igrali Ligu za prvaka uvijek su slavili Našičani. No, slavonski derbi je utakmica koja mora privući i gledatelje, kojih se očekuje večeras u većem broju negoli je to uobičajeno na utakmicama vinkovačkog rukometnog premijerligaša. Trener Josip Mečić je realni optimist. Ne očekuje čuda premda se nada bar vrlo dobrom izdanju svoje momčadi.

- Odigrali smo dobru utakmicu protiv Dubrave i s malo više sreće mogli smo doći do pozitivnog rezultata. Takva igra nam daje za pravo nadati se i protiv Nexea. Oni su veliki favoriti, ali nitko nam ne može zabraniti nadati se, uostalom iznenađenja se događaju. Nemamo nikakav imperativ i u tome vidimo svoju priliku. Odigrati najbolje što možemo pred svojom publikom i biti dijelom rukometne poslastice - rekao je Mečić.

NEXE-u će to biti generalka prije važnog ogleda u Kupu EHF-a protiv Grundfos Tatabanye. Protiv momčadi koja igra zapaženu ulogu u Europi igra se i jednom rukom.

- Osim Božića svi su ostali igrači spremni i s nestrpljenjem čekaju ovu utakmicu koje su izazov za svakog igrača i dodatna motivacija nije potrebna. Očekujem punu dvoranu, raspoložene navijače, a isto tako i obje momčadi na parketu. Zaista želimo našim navijačima priuštiti da uživaju sat vremena u rukometu - poručio je trener Spačve-Vinkovci. A. Grgić
NEXE MISLIMA NA TATABANYU
Rukometaši NEXE-a uspješno su krenuli u hrvatskom prvenstvu pobjedom u Umagu. No, uoči gostovanja u Vinkovcima već su mislima na subotu i susret s Grundfos Tatabanyom.

- To je utakmica sezone, premda smo ih već ove sezone odigrali, a vjerujemo da će ih biti još. S druge strane prošlogodišnji nastup u hrvatskom prvenstvu bila nam je dovoljna opomena da to moramo shvatiti maksimalno ozbiljno. Nama to hrvatsko prvenstvo mora biti jedan od sezonskih prioriteta jer i sljedeće sezone želimo igrati u SEHA-Gazprom ligi, a to možemo samo kroz domaće natjecanje - rekao je Franjo Lelić, pomoćni trener Hrvoja Horvata koji uvažava današnjeg suparnika.

- Zaslužili su čestitke za još jedan nastup u Ligi za prvaka u situaciji kada su možda već bili otpisani. Naravno da domaćina moramo uvažavati - rekao je Lelić.
Najčitanije iz rubrike