Sport
BIVŠI BIJELO-PLAVI DOŽIVIO INFARKT

Turkoviću podrška
stiže i iz Osijeka
Objavljeno 14. ožujka, 2019.
Almir Turković (48), nekadašnji igrač Zadarkomerca, Osijeka i Hajduka, doživio je srčani udar uoči treninga kadeta Nogometnog kluba Sarajevo, čiji je trener. Turković je prebačen u sarajevsku bolnicu i hitno operiran, a nakon zahvata stanje mu je stabilno. Bijelo-plavi dres nosio je na početku stoljeća, te u sezoni 2005./06. nakupio je 104 nastupa i zabio 29 pogodaka. Bio je ljubimac navijača Osijeka, pravi nogometni romatičar, sjajnog driblinga i neprevidljivih poteza. Igrao je u onoj nezaboravnoj jeseni bijelo-plavih 2000. godine i bio jedan od nositelja igre. Uz Osijek je ostao zauvijek vezan jer mu se kćerka rodila u gradu na Dravi, pa se u njega uvijek rado vraćao.

- Volim doći ovamo i koristim svaku priliku za to. U Osijeku mi je rođena i kćerka, a nogometni dani provedeni u ovom gradu za mene ostaju nezaboravni i o njima uvijek pričam emotivno. Drago mi je što se klub tako podigao u svemu, gledam na TV-u gotovo svaku Osijekovu utakmicu - rekao je jednom prilikom Turković prilikom posjeta Osijeku.

Od 2008. godine, kada je zaključio igračku karijeru, posvetio se radu s mlađim kategorijama u NK-u Sarajevo. Čest je gost tradicionalnog božićnog humanitarnog turnira Osam kafića u Osijeku, a i danas s velikom strašću prati što se događa u klubu iz Gradskog vrta. Kako je samo sretan bio kada je Osijek rušio Luzern i PSV u europskom ljetu prije dvije godine. "Ture", kako su ga odmilja zvali u Hrvatskoj, ili "Zeka", za sarajevsku raju, uvijek nasmijan i pozitivan. Vjerujemo kako će mu taj duh pomoći da dobije i ovu najtežu utakmicu u njegovu životu. Naravno, iz NK Osijek već su mu poslane riječi podrške i želje za što bržim oporavkom, nama ne preostaje ništa drugo nego poželjeti mu isto i nadati se novom, što skorijem susretu, s njim u gradu na Dravi. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike