Sport
NOGOMETNA LIGA PRVAKA

Razlog zbog čega je Juventus kupio Cristiana Ronalda
Objavljeno 13. ožujka, 2019.

Juventus je uspio nadoknaditi veliki zaostatak protiv Atletico Madrida (0:2) iz prve utakmice te je s 3:0 u uzvratu osmine finala Lige prvaka izborio prolazak među najboljih osam klubova Europe. "Stara dama" do četvrtfinala je stigla na Ronaldov pogon, jer je sjajni Portugalac zabio sva tri pogotka, nastavivši tako nevjerojatnu seriju protiv "rojiblancosa" kojima je čak 25 puta tresao mrežu u 32 utakmice. Prva dva zabio je glavom, u 27. i 48. minuti, a treći iz kaznenog udarca u 86. minuti, kompletiravši tako svoj osmi hat-trick u Ligi prvaka, četvrti u nokaut-fazi, i izjednačivši se na vrhu s Messijem.

"Bijes Boga", "Kralj Ronaldo nametnuo svoju vladavinu", "Cristiano: Kralj Lige prvaka", "Fenomenalan", "Legenda se nastavlja", "Ronaldo uništio Atleticov san", "Monstruozan"... novinske su naslovnice diljem Europe, koje, razumljivo, u prvom planu veličaju sjajnu predstavu najefikasnijeg strijelca Lige prvaka u povijesti (124 pogotka u 160 utakmica). Ronaldo je do ovog susreta samo jednom zabio za Juventus u Ligi prvaka, ali kada ga je talijanski prvak najviše trebao - isporučio je ono za što je doveden.

- Možda su zato potpisali sa mnom - našalio se Ronaldo, dodavši kako je samo radio svoj posao.

- Ovo je fantastična večer. Protiv Atletica je uvijek teško igrati, ali i mi smo jaki, i to smo dokazali. Rekao sam u najavi da za pobjedu nad Atleticom morate odigrati nevjerojatno, a to smo i napravili. Trebala nam je čarobna večer i upravo je takva i bila. Ne samo zbog mojih pogodaka, cijela je momčad odigrala fantastično, s velikim intenzitetom. Zabiti tri pogotka Atleticu je teško, no cijela je momčad bila na visokoj razini. Počeli smo jako dobro, pritiskali ih visoko, stvarali prilike i zabili u prvom poluvremenu. I u nastavku smo nastavili s pritiskom, zabili još dva gola i zaslužili prolazak. Ovo je pravi mentalitet za igranje u Ligi prvaka i moramo biti ponosni zbog toga - rekao je Ronaldo, koji je za svoju izvedbu dobivao "desetke" u talijanskim medijima. Više od polovine svojih pogodaka (63) postigao je u nokaut-fazi, daleko više od ostalih, i tako dodatno "zasolio rane" navijačima Atletica i odgovorio na uvrede i ruganja kojima su ga obasipali u prvom susretu, jer je spriječio da Atletico zaigra finale koje se igra na njegovu stadionu.

Mario Mandžukić igrao je do 80. minute za Juventus, koji je nakon 13 godina prvi put nadoknadio zaostatak, a prvi je put uopće dostigao 0:2 iz prvog susreta. Velike pohvale dobili su i Bernardeschi te Chiellini, koji je postao tek peti igrač s 500 nastupa u dresu "stare dame" te trener Allegri, s konstatacijom da je svaki potez koji je povukao bio pravi.

Atletico je razočarao u uzvratu, ispao je bez ispaljenog metka, prekinuvši tako svoj niz od 19 prolazaka nakon pobjede kod kuće u prvom susretu.

- Juventus je bio bolji i zaslužio je pobjedu. Stisnuli su nas natrag, morate čestitati suparniku kada vas pobijedi na ovakav način. Napravili smo puno pogrešaka, ali ja, ne igrači. Bili su taktički bolji od nas, jači na "drugim loptama" i zato su pobijedili - rekao je trener Atletica Simeone, koji nije zamjerio Ronaldu što je pobjedu proslavio na isti način kao on u prvom susretu. G. Roguljić
Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike