Sport
DINAMO GOST PLZENA

Bjelica: Možemo proći Viktoriju
Objavljeno 14. veljače, 2019.
Doosan Arena u Plzenu mjesto je gdje će nogometaši Dinama i brojni njegovi navijači obilježiti Valentinovo, dan koji za mnoge simpatizera kluba iz Maksimira nema samo značenje Dana zaljubljenih već dan kada je prije 19 godina vraćeno ime Dinamo nakon godina politički nametnutnog imena Croatia. Možda će od večeras mnogi od njih Valentinovo povezivati s češkom Viktorijom, prvim suparnikom Dinama nakon punih 49 godina u nekom od europskih natjecanja, a da se susret igra u drugom ili kako to nogometnim žargonom volimo reći proljetnom dijelu sezone. Večeras od 21 sat u Plzenu Viktorija i Dinamo odigrat će prvi susret šesnaestine finala Europske lige. Nokaut-fazu natjecanja "modri"‘ su izborili osvojivši prvo mjesto u skupini D ispred Fenerbahčea, Spartaka iz Trnave i Anderlechta. Viktorija je europski put započela u Ligi prvaka, a u skupini G je zauzela treće mjesto iza Reala i Rome, a ispred moskovskog CSKA, što dovoljno govori o njihovoj snazi i kvaliteti. Premda, u ovom zimskom razdoblju njihove igre ne nude pretjerani optimizam njihovim navijačima. No to nikako ne može zavarati trenera Dinama Nenada Bjelicu, koji je uoči puta u Češku bio vrlo oprezan.

- Viktoria je dobar, iskusan i ozbiljan protivnik. Ima igrače koji dugo igraju zajedno. Mislim da je važno da se bavimo sami sobom i budemo li na nivou naših igara koje smo pokazali na jesen, velike su šanse za prolaskom - kazao je trener hrvatskog prvaka.

Dinamo je posljednji put dohvatio europroljeće u sezoni 1969./70. plasiravši se u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova u kojemu je ispao od Schalkea. Dinamo je tada u 1. kolu izbacio Slovan iz Bratislave te Olympique Marseille, a potom izgubio obje utakmice od momčadi iz Gelsenkirchena (1:3, 0:1). Što se tiče češkog sastava u zimskom prijelaznom roku, doveli su Francuza Beauguela koji je došao iz Zlina, a zabio je deset pogodaka ove sezone u češkom prvenstvu. Vjerojatno će nastupiti umjesto napadača Krmenčika koji je ozlijeđen. U sastavu Dinama neće biti Hajrovića zbog žutih kartona, ozlijeđenih Gavranovića i Šunjića. Uzvrat je za tjedan dana uz već sada gotovo rasprodan Maksimir.
K.Lacković
Amer Gojak

nogometaš Dinama

“Najveći poklon za moj 22. rođendan bila bi naša pobjeda. Atmosfera je super, svi jedva čekamo utakmicu i nadam se da će sve dobro završiti. Znamo da su oni kvalitetna ekipa, da su čvrsti i bit će teška utakmica.
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike