Sport
RK BOROVO

Zbog manjka igračkog kadra istupili iz lige
Objavljeno 14. veljače, 2019.
U dva najkvalitetnija razreda natjecanja za rukometaše u Hrvatskoj s područja Vukovarsko-srijemske županije ove sezone krenuli su s natjecanjem rukometaši Spačve-Vinkovci u Premijer ligi i rukometaši Borova u Prvoj ligi "sjever". Do kraja sezone natjecanje će odraditi samo Vinkovčani. Nakon što su ostvarili povijesni plasman u Prvu ligu "sjever" (drugi rang natjecanja, nap.a) u kojoj su odradili prvi dio sezone, na žalost ljubitelja rukometa u Vukovaru klub iz Borova više ne igra u nastavku sezone. Odlučili su istupiti iz lige. Pretpostavljalo se zbog nedostatka financija. No, predsjednik Ivan Polhert ne spominje to kao glavni razlog takve odluke.

- Što se financija tiče, istina je da smo bili u teškoj situaciji, ali s odgovornošću mogu reći kako u jesenskom dijelu sezone nismo niti jedan dan bili suspendirani, za razliku od drugih klubova i da niti jednu kunu nismo dužni nikome. S te strane nemamo nikakvih repova. Kao glavni razlog odustajanja od natjecanja je nedostatak kvalitetnog igračkog kada. Nismo se uspjeli pojačati, a tijekom polusezone smo ostali bez prvog vratara kluba Barića koji se ozlijedio, pa se vratio četiri kola i ponovo se ozlijedio. Bilo je još sličnih problema, a kada nemate dužu klupu i nedovoljan broj igrača da kvalitetno zamijene one koji nedostaju, onda su dva boda na kraju polusezone očiti dokaz da se nešto moralo poduzeti. Nekoliko smo utakmica upravo zbog nedostatka kvalitete i broja igrača gubili upravo u posljednjem dijelu drugog poluvremena, a do tada smo bili bar ravnopravan suparnik.

Mogućnost pojačanja tijekom stanke očito nije bio imperativ kluba, pa su donijeli odluku o odustajanju od natjecanja.

- Nerealno je bilo očekivati da se pojačamo, odnosno da se toliko pojačamo kako bi mogli biti konkurentni ostalim momčadima. Prvo bi trebali nadomjestiti brojčani nedostatak igrača, a tek onda kvalitetni, a i da sada netko ponudi 100 tisuća kuna za pojačanja ne znamo gdje bi pronašli igrače kvalitete za ovaj rang natjecanja.

Sada je definitivno da se prva seniorska momčad neće natjecati, ali budući da u klubu ima još selekcija uključujući i drugu momčad u Trećoj HRL "istok", sve one će bez problema nastaviti s natjecanjima. Ovo odustajanje od natjecanja nije za uzrok imalo turbulencije u rukovodstvu kluba, ali ni u stručnom kadru u RK-u Borovo.

- Nemamo nikakvih problema o tom pitanju. Štoviše, vratili su nam se neki koji su opravdano odustali tijekom jesenskog dijela i mogu reći da smo se još pojačali u stručnom radu s mladima.

Što će biti sljedeće sezone i u kojem će se rangu natjecanja Borovo naći ni predsjednik još ne zna.

- Tu će odluku donijeti HRS. Pravilnik postoji, ali budući da druga liga nije popunjena i trenutno ima samo deset klubova, svakakva je odluka moguća. Znači i da igramo Treću ligu ili ipak možda u Drugoj ligi, za koju imamo sve uvjete, a rekao bih i igračku kvalitetu - zaključio je predsjednik RK Borovo. Antun Grgić
Sve ostale klupske selekcije nastavljaju natjecanja
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike