Osijek
INICIJATIVA TENJSKOG HDZ-A

Traže uklanjanje derutne benzinske crpke u Osječkoj
Objavljeno 13. veljače, 2019.
Kako bi upozorio na višegodišnji komunalni problem te ponudio rješenje, tenjski HDZ organizirao je jučer konferenciju za novinare "Inicijativa HDZ-a Tenja i prijedlog rješenja problema derutne benzinske crpke u Osječkoj ulici".

Riječ je o objektu koji je, prema riječima predsjednika tenjskog HDZ-a Josipa Mihaljevića, u vlasništvu Marijana Ravlića, a koji je zbog svoje dotrajalosti sigurnosni problem, ali istodobno i estetski nagrđuje prostor koji će privatnom investicijom uskoro dobiti ugostiteljske i turističke sadržaje, koji će, uz obližnje jezero Adica, istoimeni sportski centar te Hrvatski dom, tomu dijelu Tenje dati sasvim novu vizuru.

- Zakonom o vlasništvu i drugim stvarnim pravima određeno je da, kada radi zaštite okoliša ili zdravlja ljudi vlasnik stvari ne poduzima potrebne mjere, Grad ima ovlasti pokrenuti postupak tzv. sekvestracije, odnosno preuzeti privremeno upravljanje tom stvari. Grad, dakle, zakonito može ući u posjed takvog objekta, obnoviti ga ili, ako je to potrebno, srušiti na temelju Zakona i za to ispostaviti račun vlasniku - poručio je Mihaljević.

Osim benzinske crpke, ističe Josip Mihaljević, problem je i susjedna parcela u vlasništvu Grada, koja je cijela zarasla u korov.

- Apeliramo na novog predsjednika Mjesnog odbora Nikolu Krešu i gradskog vijećnika Kristijana Šimičića da iskoriste koaliciju s HNS-om, koji je u Gradu na vlasti, i na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak, 14. veljače, usvoje naš prijedlog, kojim će MO Tenja zatražiti od Grada pokretanje nužnih priprema prije postupka sekvestracije, kako bi se uklonila derutna benzinska crpka, i da od Grada zatraže žurno uređenje parcele koja je u njegovu vlasništvu - dodao je Mihaljević. I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike