Osijek
TURISTIČKI POTENCIJALI

Predstavnici turističkih agencija prikupljaju dojmove o Slavoniji
Objavljeno 8. veljače, 2019.

Srdačnost i gostoljubivost domaćina, bogatstvo gastonomske i enološke ponude, promatranje ptica, raznolikost krajolilka... ali, nažalost, i evidentan nedostatak smještajnih kapaciteta, siže je dojmova dvodnevnog posjeta Osječko-baranjskoj županiji predstavnika dvadesetak turističkih agencija iz Hrvatske i Srbije. Oni obilaze Slavoniju, Baranju i Srijem kao dio destinacije “Srednje Podunavlje”, u sklopu projekta “Central Danube Tour”, a u Osijeku su se jučer, u Hotelu Osijek, sastali sa županom Ivanom Anušićem.

- Vaš nam je posjet bitan jer ćete prenositi svoje dojmove, zaključke i iskustva iz Osijeka, Baranje, Đakova, Valpova, Našica... i predstaviti ih svojim klijentima. Doista se trudimo u razvijanju turizma i turističke ponude u Osječko-baranjskoj županiji, pa i u natječajima i kreditnim linijama za gradnju turističke infrastrukture i smještaja. Do prije tri godine Osječko-baranjska županija imala je 2600 ležaja, a danas ih je gotovo pet tisuća - rekao je župan Anušić u uvodnoj riječi te podsjetio goste da su sve to pripreme za Dane hrvatskoga turizma koji će se u listopadu održati u Osijeku i slavonskim županijama.

- Bez obzira na to jeste li došli ovamo kada je sve bijelo ili ste došli u ljeto, ovdje uvijek imate što vidjeti i raditi, primjerice od vinarija od Kopačkog rita. Angažirali smo i agenta koji će naš aktivni turizam promovirati u Njemačkoj, a to je ovdje golem potencijal - ocijenio je Dan Vidošević iz turističke agencije BTravel. Kristijan Blažević iz riječkog ABC travela, koji se bavi prijevozom putnika, ne skriva kako poprilično surađuje sa Slavonijom, koju žele prije svega predstaviti domaćim gostima. Jadranki Bejan Balaban, turističkoj djelatnici iz Novog Sada, zanimljiv je Kopački rit kao dio srednjeg toka Dunava.

- U srcu Europe ovako značajni prirodni resursi, ovaj je kraj zanimljiv i turistima koji vole izlete u prirodu, ali i one koji prate kulturne potencijale - istaknula je Bejan Balaban.

Mislav Matišić iz Javne ustanove Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije podsjetio je na to kako je projekt “Central Danube Tour” vrijedan pola milijuna eura i dio je prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija, a cilj mu je razviti destinaciju srednjeg Dunava, odnosno hrvatskoga Podunavlja i Vojvodine. Najavio je i predstavljanje projekta na turističkim sajmovima u Berlinu, Beogradu i Zagrebu. D. Kuštro
Do prije tri godine Osječko-baranjska županija imala je 2600 ležaja, a danas ih ima gotovo pet tisuća
Najčitanije iz rubrike