Sport
GODIŠNJICA ORGANIZIRANOG ŽENSKOG NOGOMETA U VIŠNJEVCU

U klubu je svakim danom sve više igračica, zasad su aktivne samo mlađe
Objavljeno 23. siječnja, 2019.
Krajem prošle godine obilježena je prva obljetnica organiziranog ženskog nogometa u Višnjevcu! Nakon što su djevojke izrazile želju za igranjem, u prosincu 2017. godine, u okviru Nogometne škole mladeži Višnjevac (NŠM Višnjevac) utemeljena je ženska sekcija.

Odlukama Izborne skupštine održane 16. svibnja 2018. godine, djeluje samostalno kao ŽNK Višnjevac koji se uključio u natjecanje Druge HNL "istok" za mladež. Trenutačno su formirane pionirska i kadetska ekipa, a s početnih 20 broj registriranih igračica narastao je na sadašnjih 37. Uz permanentne upite za uključivanje sve više djevojaka i djevojčica primarno s područja Višnjevca, ali i iz susjednih mjesta, tako da se uskoro može očekivati formiranje i seniorskog sastava. Na čelu je kluba predsjednik Robert Čurik kojem su najbliži suradnici dopredsjednik Hrvoje Jurić i tajnik Željko Nikšić, a pod paskom trenera Domagoja Pavoševića i Miroslava Čelara, igračice imaju tri do četiri aktivnosti tjedno, uglavnom, na terenima ŠRC-a "Višnjevac" gdje igraju i svoje službene domaće utakmice. Treninzi u zimskom razdoblju održavaju se u dvorani Osnovne škole "Višnjevac" pa tko iz kluba poručuju da se sve zainteresirane djevojke i djevojčice za treniranje nogometa mogu slobodno javiti. Jesenski dio prvenstva 2018/19. djevojke su, gotovo profesionalno, odradile igrajući protiv rivalki iz Osijeka, Županje, Slavonskog Broda, Vinkovaca i Mikanovaca, a u međuvremenu su odigrane i prijateljske utakmice s djevojkama iz Našica, gdje se također organizirano počeo igrati ženski nogomet. Budući da su Višnjevčanke vrlo motivirane, međusobno povezane s posljedično sjajnom atmosferom u svlačionici i odlučne u postizanju što boljeg rezultata u daljnjem natjecanju te da na treninge dolaze i povrijeđene, tada se za perspektivu ne treba brinuti. Sadašnja je, naime, u "ružičastim" bojama jer uz očiti entuzijazam stoji neposredna logistička kao i potpora kompletnog mjesta sa zapadne periferije Osijeka gdje je, praktički ni iz čega, niknuo lijepi komforni sportski objekt.

Pokretač, izvođač i investitor renesanse višnjevačkog nogometa Ante Ćurić, koji je, zajedno je sa suradnicima Milanom Krajnovićem i Milanom Vuicom, bio inicijator tih ženskih aktivnosti daje im sada maksimalnu potporu.
D.Lekšan
U prosincu 2017. godine u Višnjevcu je utemeljena i ženska nogometna sekcia, U godinu dana puno dobrog napravljeno
Možda ste propustili...

SUBOTNJI SUSRET 33. KOLA SUPERSPORT

Ulaznice za Lokomotivu

ODBOJKAŠI MLADOSTI STIGLI NA KORAK DO OBRANE TITULE

Mursa prekasno proigrala na Savi

Najčitanije iz rubrike