Sport
I BORNA ĆORIĆ OPROSTIO SE OD AUSTRALIAN OPENA

Htio sam pobijediti, dao sam sve od sebe, ali nije mi išlo
Objavljeno 21. siječnja, 2019.

I to bi bilo to od hrvatskog tenisa za ovu godinu u pojedinačnom dijelu Australian Opena. Borna Ćorić ostao je naš posljednji adut, ali ni on nije mogao dalje od osmine finala gdje ga je sa 6:7 (4), 6:4, 7:5, 7:6 (2) pobijedio Francuz Lucas Pouille.


Borna je u meč ušao kao favorit, nikad do sada nije izgubio od Pouillea i u Melbourneu je dobro počeo. Dobio je izjednačen prvi set nakon tie-breaka i onda umjesto da ubaci u još višu brzinu, krenuo je s pogrešakama. U drugom mu je setu Francuz stalno prijetio, Ćorić se izvlačio, ali jednu break-priliku nije mogao spasiti i Pouilleu je to bilo dovoljno za 1:1 u setovima. I u trećoj dionici Francuz je imao blagu inicijativu, ali nije mogao uzeti hrvatskom tenisaču servis, sve do 11. gema. Kod 5:5 Francuz je otišao na 0:40, iskoristio je treću break-loptu, a potom sa 7:5 došao do velike prednost od 2:1 u setovima. I onda na početku četvrtog seta novi teški trenutci za Ćorića jer je odmah izgubio svoj servis i Francuz ga je vukao prema porazu. Unatoč velikom zaostatku, Borna se nije predavao, uspio je breaknuti suparnika i vratiti se iz zaostatka pa je četvrti set otišao u tie-break. U toj drami Francuz je bio dominantan te je nakon tri sata i 15 minuta igre njegovo slavlje u Melbourne Areni moglo početi. Iako je uoči meča bio u sjeni, Pouille je svladao favoriziranog Ćorića i otišao u četvrtfinale australskog Grand Slama gdje će igrati s Milošom Raonićem.


- Dobio sam prvi set, ali u preostala tri on je bio bolji igrač na terenu i zasluženo pobijedio. Počeo je bolje servirati, kretati se i nije toliko promašivao. Šteta za zadnji set da nisam preokrenuo, mislim da bih imao šansu u petom, ali bio je bolji - komentirao je Ćorić svoj poraz.


U nekim trenutcima činio se nemoćan, a bijes je iskaljivao na reketu koji je završio slomljen pokraj klupe. Pri kraju trećeg seta nakon gubitka gema Borna je eksplodirao, bacio je reket na pod i onda glasno vikao: - U tome je problem, što ne mogu. Što ne mogu, ne mogu! U tome je jeb*ni problem - orilo se terenom.


- Htio sam pobijediti, dao sam sve od sebe, ali nije mi išlo. Čovjek je bio bolji, ja se idem odmoriti nekoliko dana i onda dalje - dodao je Ćorić koji ipak može biti zadovoljan nastupom u Melbourneu. Nikada do ove godine nije prošao 1. kolo Australian Opena, a sad je dočekao drugi tjedan.


- U odnosu prema prethodnim godinama, može se kazati da je bilo super, igrao sam četvrto kolo. Zadovoljan sam time, ali šteta za danas, no to je tenis. Nije sve crno i bijelo. Sve u svemu, bilo mi je dobro u Melbourneu - dodao je Ćorić.
Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković juri prema završnici prvog Grand Slama sezone. U osmini finala pobijedio je Rusa Danila Medvedeva sa 3:1 u setovima (6:4, 6:7, 6:2, 6:3). Rus je uzeo drugi set, ali to je razljutilo Đokovića pa ga je do kraja pomeo prepustivši mu u preostale dvije dionice samo pet gemova. Japanac Kei Nishikori izborio je četvrtfinale nakon trilera u kojemu je pobijedio Španjolca Pabla Carrena Bustu sa 6:7, 4:6, 7:6, 6:4, 7:6. Bio je to meč koji je mogao otići na obje strane, a još dugo će se pričati o sudačkoj pogrešci na štetu Španjolca. Upravo zbog te pogreške Busta je nakon meča priredio pravi show - onako ljutit bacao je torbu s reketima po terenu, vikao i psovao suca koji je u ključnim trenutcima napravio jednu korekciju, pokazalo se da je ispravio dobru odluku i pogriješio. Španjolac se ljutio i "divljao", ali dalje je otišao Nishikori.


Ivana Liović
Borna Ćorić prvi put u karijeri dočekao je drugi tjedan u Melbourneu, ali dalje od osmine finala nije išlo
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike