Regija
VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Više građevinskih dozvola
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
VIROVITICA

Svaka nova godina brojnija je glede novih radova i odličnih projekata na području Virovitičko-podravske županije. Rastu nove škole, ambulante, obnavljaju se stari dvorci, grade poduzetnički inkubatori, a sve u cilju zapošljavanja mladih ljudi i njihova ostanka u svojoj županiji i svojoj Hrvatskoj. Gledajući usporedbu s 2015. godinom, na području Virovitičko-podravske županije, prema riječima Zorice Hegedušić, pročelnice Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša, u 2018. godini izdano je 57 posto više građevinskih dozvola.

– Godine 2015. bilo ih je 142, godinu nakon toga 145. Godine 2017. izdali smo 196, a prošle godine 223 građevinske dozvole – rekla je Hegedušić. Župan Igor Andrović naglasio je kako je ovo pokazatelj pozitivnih trendova na području županije, gdje se gradi i radi od Kladara do Stare Jošave, od zapada do istoka županije.

– Nije slučajno da je Virovitičko-podravska županija treća po porastu broja zaposlenih u RH. Povećanje broja izdanih građevinskih dozvola, posebno kod privatnih osoba koje grade kuće, potvrđuje pozitivne trendove na našem području i oporavak građevinskog sektora, ali i bolje materijalne uvjete naših građana – rekao je župan. V.G.
Možda ste propustili...

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike