Osijek
POVRATAK U KLUPE NAKON ZIMSKIH PRAZNIKA

Učenici i nastavnici
“napunili baterije”
Objavljeno 14. siječnja, 2019.
Zimski su praznici završili, a školarci su se u ponedjeljak vratili u klupe, učenju i školskim obvezama. Prvi je dan drugog polugodišta prošao u većini škola opušteno i nasmijano, bez iznenađenja. Bilo je tako i u OŠ Vladimira Becića, na zadovoljstvo svih učenika.

- Vesela je atmosfera, svi su "napunili baterije" i baš je živo. Vjerujem i da su djeca jedva dočekala vidjeti se nakon tri tjedna – od jutra su tu srdačna pozdravljanja, svi su nasmiješeni i vlada dobro raspoloženje na hodnicima. I učitelji uglavnom pripreme ležeran dan za djecu, pa je to lagani uvod u drugo polugodište – kaže ravnateljica Tatjana Kristek, prof., koja pak proteklih dana marljivo radi na pripremi novih Erasmus+ projekata.

- Nova godina donosi nove izazove i novu motivaciju za rad, a to se vidi kod nas sa sve većim brojem učitelja i učenika koji žele sudjelovati u mobilnostima. Taj se broj u našoj školi sada utrostručio i trenutno pripremamo 19 mobilnosti – kaže ravnateljica Kristek.

Sljedeći praznici osnovce i srednjoškolce čekaju na proljeće, i to od 18. do 26. travnja - tijekom uskrsnih blagdana. Kako nastava počinje tek u ponedjeljak, 29. travnja, školarci će imati čak jedanest dana za odmor i uživanje u druženju s obitelji, igri s prijateljima, a možda i za nadoknađivanje nekog propuštenog gradiva te čitanje pokoje lektire.

Školska godina 2018./2019. za većinu učenika završava 17. lipnja, osim za one učenike koji polažu nekakve ispite, imaju završne radove ili ispite državne mature te za učenike kod kojih se veći dio nastave izvodi u obliku praktičnih vježbi što se utvrđuje godišnjim planom i programom. Iznimno, škole uključene u eksperimentalni program "Škola za život" mogu odstupiti od rokova utvrđenih odlukom o početku i završetku tekuće nastavne godine. J. Pejaković
Najčitanije iz rubrike