Sport
NK VIŠNJEVAC

U ligi platili danak iskoraku u Kupu Hrvatske
Objavljeno 9. siječnja, 2019.
Jesen su Višnjevčani zaključili na 11. mjestu u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje

Nogometaši Višnjevca jesenas su zauzeli 11. mjesto u konkurenciji 14 klubova iz Međužupanijske lige Slavonije i Baranje, odnosno četvrtog državnog razreda. Ostavivši iza sebe samo tri sastava i zaostajući za četvrtim, općepoželjnim mjestom osam bodova nezadovoljavajući je učinak momčadi koju vodi Milan Vuica.

Posebice u kontekstu protekle sezone kada su se Višnjevčani vratili korijenima, odnosno vlastitom logističkom, stručnom i igračkom kadru poslije nekoliko godina lutanja i poniranja do aktualne natjecateljske razine. Vrativši optimizam na zapadnu periferiju Osijeka koja je opetovano iskočila iz lokalnog miljea plasiravši se u pretkolo Kupa Hrvatske. Ta orijentacija i ambicija poklopila se s početkom tekuće sezone koja je zbog toga uvodno trpjela i kockice se, unatoč nekoliko bljeskova, nisu posložile do kraja jeseni koja se stoga opisuje sivim pridjevima.

Dekoncentracija
- Nedvojbeno da nas je participiranje u Kupu Hrvatske dekoncentriralo za borbe za bodove, tako da smo ih više nego što smo trebali i smjeli prosuli na domaćem terenu. Iznenadili su nas neki izravniji konkurenti zbog čega smo zaostali za tabličnom vrhuškom, posebice nenadoknadivo u relativno kratkom i iznimno izjednačenom natjecanju. Da momčad može znatno više pokazala je u sučeljavanjima s vodećim tercetom koji nas nije uspio poraziti, a pobjede su, osim s Otočanima, u ogledima sa Županjcima i Kutjevčanima lako mogle pripasti nama. Rezultatski, dakle, nismo dobro prošli, čemu treba dodati da nas ni sreća nije pomazila, ali kako potencijala i atmosfere ima, tada treba vjerovati u bolje dane. Orijentirali smo se, naime, na mladi vlastiti igrački kadar koji je vratio Višnjevčane uz klub te treba vjerovati da uskoro može izboriti trećeligaške grane koje bi ispunile ambicije i potrebe kluba na čijem je čelu sada Marijan Mihaljević - trener Vuica kratko je elaborirao prvi dio sezone u kojoj je veliku potporu imao od predsjednika i na terenu gdje je on prvi klupski strijelac sa šest pogodaka.

Nema straha
Riječi višegodišnjeg višnjevačkog stratega potkrjepljuje pozitivna gol-razlika (19:18) koja zorno pokazuje da nisu ni od koga bili nadigrani.

- Parirali smo svima, ali to nije bilo iskazano i bodovima, čemu treba dodati da smo ljetos bili oslabljeni za nekoliko odlazaka bitno se istodobno ne pojačavši. Nema, međutim, posebne potrebe za time jer u sadašnjem igračkom kadru ima potencijala koji treba iskoristiti, odnosno dograditi, nakon čega se ne treba bojati za budućnost kluba. Naročito jer se odgovarajuće ekipirao na svim razinama, tako da je pitanje vremena, kao i strpljenja, hijerarhijski iskoračiti iako se nema takav imperativ. Dakako da smo natjecatelji i volimo pobjeđivati, tako da će se intenzivirati rad kako bismo našim pristašama priuštili znatno više veselja nego jesenas. Bojazni za status nema jer će on ostati četvrtoligaški, a pokušat ćemo se popeti nekoliko stepenica uključujući i onu profitabilnu, iako će za to trebati napraviti doista odličan niz rezultata. Proljetos imamo i susret više u gostima, ali nam kući dolaze protivnici po mjeri i iskoristimo li domaći teren, tada će uspon biti logična posljedica - zaključio je Vuica prije početka pripremnog razdoblja koje spokojno iščekuje ponajprije zbog stabilizacije kluba.

Dražen Lekšan
Milan Vuica

trener Višnjevca

Parirali smo svima, ali to nije bilo iskazano i bodovima, čemu treba dodati da smo ljetos bili oslabljeni. Međutim, sadašnji igrački kadar ima potencijal koji treba iskoristiti.
Možda ste propustili...

OSJEČKI PARAATLETIČAR IDE NA SP

Županović se priprema za svjetsku smotru u Japanu

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

Najčitanije iz rubrike