Osijek
OSJEČKA ORQA U LAS VEGASU NA CES-U 2019.

Naočale za dron oduševile
Objavljeno 9. siječnja, 2019.
Nakon što je autorskom inovacijom pobijedila na hrvatskom natjecanju tehnoloških ideja, popularnom Idea Knockoutu 2018., osječka tvrtka Orqa time je zavrijedila i put u Las Vegas na najveći Sajam potrošačke elektronike - CES 2019. Upravo ondje se Ivan Jelušić, Srđan Kovačević i Vlatko Matijević, suosnivači ove tvrtke, nalaze ovih dana, gdje svoje specijalizirane FPV (eng. first person view) naočale za upravljanje dronovima predstavljaju najvećim svjetskim investitorima i distributerima.

Kako prenosi portal bug.hr, s mjesta događaja u Las Vegasu, Orqine naočale odmah su oduševile mnoge posjetitelje CES-a, pa je njihov štand "okupiran" od samog početka sajma. Tako se navodi kako su, između ostalih, osječke naočale za upravljanje dronovima došli isprobati čak i predstavnici Amazona, Foxconna, ali i Pentagona, kojima one mogu pomoći u poslovanju i radnim procesima.

Naravno, ovaj veliki uspjeh, koji je tek u začetku, nije prošao nezapaženo ni u "rodnom gradu" tvrtke jer je gradonačelnik Osijeka, Ivan Vrkić protagonistima već čestitao na samom odlasku u Las Vegas. "Bravo! Naši izvrsni Osječani još jednom su potvrdili svoju vrijednost u svijetu. Pročitajte - budite ponosni - čestitajte!" napisao je gradonačelnik Vrkić na svom Facebook profilu, ne krijući zadovoljstvo što će predstavnici Orqe na globalnoj razini prezentirati Osijek kao pravo tehnološko središte. Mr.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike