Sport
TENISKO PH DO 14 GDOINA

Dodig i Jurina prvaci
Objavljeno 9. siječnja, 2019.
Član Teniskog kluba Olimpija, 13-godišnji Matej Dodig, ipak je na osječko Zeleno polje donio jedan naslov prvaka s dvoranskog prvenstva Hrvatske za tenisačice i tenisače do 14 godina.


Iako je u samom hrvatskom vrhu U-14 konkurencije, nije osvojio pokal u singlu, ali je u paru sa Zagrepčaninom Patrikom Jurinom postao prvak države. U Zagrebu je Dodig u pojedinačnoj konkurenciji zaustavljen u četvrtfinalu od reprezentativnog kolege Jurine, a potom su njih dvojica u paru odjurila do pobjedničkog naslova. Lako su prolazili kroz ždrijeb, a težak posao nisu imali ni u finalu. U meču za naslov prvaka svladali su Antonija Voljavca (Pobikve Zagreb) i Frana Rakonića (Nova Gradiška) s lakih 6:2, 6:3. Dodig je tako uspješno završio nastup na teniskim terenima Zagrebačkog velesajma i kući donio pokal prvaka.
Nakon državnog dvoranskog prvenstva Dodig je dobio potvrdu kako i dalje ima mjesto u hrvatskoj U-14 reprezentaciji, a uz njega taj status zadržali su i Jurina te Voljavac. Mladi hrvatski reprezentativni trojac sad se vraća u svoje klubove na treninge, a već početkom veljače očekuje ga jak europski reprezentativni turnir u Italiji. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike