Sport
NOVA TRANSFER BOMBA IZ NAŠICA

NEXE namjerava iz PPD-a Zagreb vratiti Ivana Sršena
Objavljeno 13. prosinca, 2018.
Desni vanjski našao se na popisu reprezentativnih kandidata za SP

Rukometaši NEXE-a ulaze u završnicu prvog dijela sezone. U 2018. godini očekuju ih još dvije utakmice, nedjeljna protiv Metalurga u Našicama (16. prosinca) i sljedeće srijede (19. prosinca) kada im slijedi gostovanje u Nišu kod Železničara.

Cilj je naravno uzeti svih šest bodova i zadržati visok plasman u "zoni Final four" i stvoriti što veću zalihu za drugi dio sezone. Kako u Našicama doista misle ozbiljno glede napada na Final four SEHA-Gazprom lige, a sigurno veliku priliku vide i u skupini EHF Kupa, gdje im je ždrijeb dodijelio njemački Hannover, mađarsku Tatabanyu i makedonski Rabotnik, svjedoči i sljedeća informacija. Rukometni klub NEXE pokrenuo je postupak za povratak Ivana Sršena u njihove redove. Odlični 26-godišnji desni vanjski, rodom iz rukometnog Metkovića, koji je u Našice stigao u ljeto 2015. godine iz Varaždina, naime, u dogovoru dva kluba u prvom dijelu sezone ustupljen je hrvatskom prvaku PPD-u Zagreb. Tamo je postao jedan od stožernih igrača, standardni član udarne sedmorke, a svojim nastupima stekao je i mjesto i na širem popisu Line Červara za nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu, koje će se u siječnju 2019. održati u Njemačkoj i Danskoj. Prije toga, Sršen je polusezonu 2017./2018. proveo također na posudbi u mađarskom Pick Szegedu, s kojim je osvojio naslov prvaka, a u skladu s dobrim odnosima dvaju najjačih hrvatskih klubova, proteklo ljeto usmjeren je ponovo na posudbu u PPD Zagreb. Uz mogućnost aktiviranja povratka u svakom trenutku. Kako doista tu "ima dima", potvrdio nam je i Josip Ergović predsjednik RK-a NEXE.

- Da, doista. Razmišljamo i radimo na tome da vratimo Sršena. Vjerujemo kako ćemo to i ostvariti - odgovorio je kratko Ergović.

Na Sršena u NEXE-u računaju već za drugi dio sezone. I postupak je prilično jasan kada je riječ o posuđenim igračima. NEXE može u svakom trenutku aktivirati klauzulu povratka svog igrača u vlastite redove. A to su očito spremni već za drugi dio sezone u kojemu imaju vrlo jasne ambicije koje su zasad vezane uz nastup na Final fouru SEHA-Gazprom lige, ali i za što boljom prezentacijom u EHF Kupu. Zašto ne i tamo napasti Final four koji će se u svibnju igrati u Kielu. Bit će zanimljivo vidjeti kakva će reakcija biti iz PPD-a Zagreb, koji bi mogao izgubiti vrlo kvalitetnog igrača. Inače, na poziciji desnog vanjskog NEXE je pokriven s Markom Buvinićem koji se baš u susretu s PPD-om Zagreb ozlijedio pa je propustio ogled s Izviđačem, a nakon što je Sršen (privremeno nap. a) otišao u PPD Zagreb, Našičani su u svoje redove vratili turskog reprezentativca Cana Celebija. Na "platnom popisu" NEXE-a je i 207-centimetarski ljevoruki Osječanin Borna Manci-Mičević koji je ustupljen Spačvi-Vinkovci, ali koji se suočio sa suspenzijom jer mu je na doping-kontroli pronađena nedopuštena supstanca.

Krešimir Lacković
U NEDJELJU POSLJEDNJA DOMAĆA UTAKMICA U 2018.
 
Rukometaši NEXE-a, u nedjelju s početkom u 20.15, odigrat će posljednju domaću utakmicu u 2018. godini. U goste im dolazi skopski Metalurg. Obično su to utakmice u kojima prevladava božićno ozračje. No, unatoč tomu, Našičani ovaj put ne smiju biti nimalo darežljivi.
- U fazi smo kada nam je svaki bod važan. Zato bi nam podrška s tribina dodatno pomogla da nastavimo s pobjedama kako bi završetak godine bio u skladu s cijelom polusezonom koju smo odigrali jako dobro – rekao je trener NEXE-a Hrvoje Horvat.
Ulaznice za utakmicu, osim na ulazu u dvoranu, mogu se kupiti u pretprodaji u cafe-baru Roko, Sport cafeu, Beer gardenu, cafe-baru Escobar i cafe-baru Radić, a prijenos za one koji ne mogu doći u dvoranu bit će na programu Arena sport 1.
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike