Sport
STRELJAŠTVO

Za kraj sezone četiri natjecanja uz nagradni fond
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
Strijelci rado dolaze u Osijek jer znaju da će domaćin učiniti sve kako bi uvjeti bili odlični

Bliži se kraj kalendarske godine, ali i kraj streljačke sezone. U Hrvatskoj će se on obilježiti u kolijevci streljaštva, gradu na Dravi. Građansko streljačko društvo Osijek 1784 predstojećeg vikenda pod istim krovom održat će čak četiri natjecanja koja će imati predstavnike iz čak 13 zemalja. O čemu je riječ, pojasnio nam je Zoran Ćelić, tajnik najstarijeg sportskog društva u državi.

Trodnevni program
- Organizirali samo trodnevni program kroz koji će svoju formu testirati 300-tinjak strijelaca. Zagrijavanje je u petak, kada je na programu natjecanje miks timova u gađanju zračnim oružjem. Riječ je o relativno novoj disciplini, olimpijskoj i zanimljivoj. Subota nam donosi čak dva natjecanja, 3. kolo Prve A i B hrvatske lige, koje je ujedno i izborno za EP sljedeće godine, te Božićni kup, odnosno Christmas Cup, jer će u njemu osim naših strijelaca sudjelovati i natjecatelji iz preostalih 12 zemalja, stoga je i naziv međunarodni - naglašava Ćelić.

Natjecanje će se održavati u SD Gradski vrt, a među prijavama zemalja iz tzv. regije stigle su i one iz Njemačke, Švedske, Danske, Rumunjske, Slovačke, Mađarske. Nije tajna, strijelci vrlo rado dolaze u slavonsku metropolu jer znaju da će domaćin i organizator učiniti sve kako bi svoje nastupe odradili u najboljim mogućim uvjetima. A takvi će biti i završnog dana, u nedjelju, kada je na programu osmo izdanje Grand Prix Osijeka, gdje su osigurane i novčane nagrade.

Nagradni fond
Dodatni je to poticaj za natjecatlj(ic)e, koji će ukupno podijeliti iznos od 5200 eura.

- U subotu je na programu osam finalnih gađanja u pištolju i pušci, a tu je ukupni fond od 1200 eura, koji će dijeliti najbolji u juniorskoj konkurenciji (150, 100, 50). Preostali iznos odnosi se na Grand Prix, gdje se puca samo u jednoj, seniorskoj konkurenciji. Na programu su četiri finala, a novčane nagrade su 500, 300 i 200 eura za najbolje tercete.

Pred nama su tri dana vrhunskog streljaštva u Gradskom vrtu. Najveća dvorana u gradu i na hrvatskom istoku sve je češće u službi ovoga sporta. Tako će biti i u ožujku sljedeće godine, od 16. do 25., kada je na programu Europsko prvenstvo u gađanju zračnim oružjem.

- Ovog ćemo vikenda malo i testirati naše organizacijske mogućnosti, koje su već dobro poznate u svijetu streljaštva. Tako ćemo, primjerice, ovog vikenda u dvorani imati 60 startnih mjesta u kvalifikacijama. Za usporedbu, na EP-ima ih je 90, a toliko će ih biti za tri mjeseca, kada se kod nas okuplja europska krema. Svakako će ovo biti jedan od testova za ono što nas čeka u ožujku, ali ne sumnjamo da će ove nedjelje svi sudionici iz Osijeka otići zadovoljni - smatra Zoran Ćelić.

Nino Benčina
Možda ste propustili...

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

Najčitanije iz rubrike