Sport
I OSJEČANI TRČALI “ZAGREPČANKU 512”

Deodat i Šimunović trčeći stigli na vrh Zagrepčanke
Objavljeno 12. prosinca, 2018.
Krešić i Šimunović u planu imaju osnovati udrugu Trčanje stepenicama te organizirati takvu utrku u osječkom neboderu

Održana je još jedna, sedma zaredom, popularna međunarodna utrka "Zagrepčanka 512", u kojoj je cilj u što kraćem roku pretrčati 490 stepenica, uspeti se do 25. kata i stići na vrh zagrebačkog poslovnog nebodera.

"Zagrepčanka 512" okuplja one najspremnije i najhrabrije, a nakon pretrčanih 490 stepenica neki od natjecatelja u cilj ulaze trčeći, neki pužući, a ima i onih kojima je za ostanak na nogama potrebna tuđa pomoć. I svi se slažu u jednom: "Uh, ovo nije lako."

Ove je godine na jedinoj takvoj utrci u Hrvatskoj sudjelovalo 747 natjecatelja, sa starta se kretalo svakih 15 sekundi, a među trkačicama i trkačima bila su i dva osječka entuzijasta - Božidar Deodat Krešić i Slavko Šimunović. Deodat, koji se na veteranskim atletskim prvenstvima Hrvatske i Europe natječe u konkurenciji M 65-69, do vrha Zagrepčanke stigao je za 6:43,74 minute i u svojoj kategoriji osvojio peto mjesto. Svih 490 stepenica svladao je i Šimunović, i to za 7:09,28 minuta, što mu je bilo dovoljno za sedmo mjesto u kategoriji M 55-59.

Deodat i Slavko u planu imaju s istomišljenicima iz Slavonije i Baranje osnovati udrugu Trčanje stepenicama radi zajedničkog treniranja i organiziranja takve utrke u Osijeku, već su pronašli i idealnu lokaciju za utrku, a to bi bio popularni Četverolist na Vijencu Ivana Meštrovića, koji ima 18 katova. Inače, dva entuzijasta iz Osijeka prijavila su se i na AVAZ TOWER RUNNING u Sarajevu. To će biti zahtjevnija utrka od one zagrebačke, morat će svladati 780 stepenica i 36 katova.
Ivana Liović
Možda ste propustili...

NAKON PRVOG PORAZA BROKERA OD KVARNERA 2010

Finalna serija ne trpi ovoliki broj promašaja i nervozu

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

Najčitanije iz rubrike