Osijek
PRIMARNA I SEKUNDARNA PREVENCIJA BOLESTI SUVREMENOG ČOVJEKA

Rezultati triju simpozija bit će knjiga
Objavljeno 17. studenog, 2018.
S ciljem da znanstvenici podijele svoja najnovija saznanja o preveniranju određenih bolesti, u Osijeku je jučer treći put održan simpozij pod nazivom „Primarna i sekundarna prevencija bolesti suvremenog čovjeka”, a u koji su se uključili znanstvenici s Medicinskog fakulteta u Osijeku, Prehrambeno tehnološkog fakulteta, Fakulteta Agrobiotehničkih znanosti, i Katoličko-bogoslovnog fakulteta.


- Primarna i sekundarna prevencija, odnosno sprječavanje i rano otkrivanje bolesti, najbolji su način kako spriječiti za život opasne bolesti. Imamo podatak da je prošle godine umrlo 23.000 osoba u Hrvatskoj zbog kardiovaskularnih bolesti, a 14 tisuća zbog tumorskih oboljenja. Naš je zadatak da ukažemo građanima Hrvatske kako se ponašati da se spriječe teške bolesti. Stoga ćemo objaviti i knjigu s temom primarne i sekundarne prevencija kako bi bila putokaz od vrtića do fakulteta i obiteljskih kuća o tome kako se ponašati, a da bi se spriječile teške bolesti, naglasio je prof.dr.sc. Josip Galić, kao predsjednik organizacijskog odbora Simpozija.
Inače, Simpozij je jučer otvorio rektor osječkog Sveučilišta prof.dr.sc. Vlado Guberac, a dvodnevni simpozij traje i tijekom subote u Velikoj viječnici Rekorata Sveučilišta. Na simpoziju su, između ostalih, i izv.prof. Domagoj Drenjančević, prof. Boris Antunović i prof. Srećko Tomas. N. Z. Eberhard
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

Najčitanije iz rubrike