Sport
TRENERI U RAZLIČITOM RASPOLOŽENJU NAKON DERBIJA

Dinamovci imaju kvalitetu i širinu kadra i to je na kraju presudilo
Objavljeno 5. studenog, 2018.
Zekiću nije bilo lako krpati momčad, a Bjelici emocije proradile nakon povratka u Osijek

Trener Osijeka Zoran Zekić nije imao previše mogućnosti u slaganju momčadi za nedjeljni derbi. Silni izostanci sigurno su itekako utjecali na tijek susreta, a to se posebno osjetilo u nastavku utakmice, kada je Dinamo zaigrao bolje, a Osijek nije bio u stanju promijeniti ritam na travnjaku. Tako će Zekić još malo pričekati na prvu pobjedu nad Dinamom u Gradskom vrtu.


- Glup je osjećaj nakon ovog poraza. U prvom dijelu susreta bili smo dobri, bili smo bolji suparnik. Dobro smo otvarali igru preko Grgića, što smo vježbali na treninzima, nedostajao nam je samo pogodak. U nastavku je Dinamo iz prvog udarca prema vratima došao u vodstvo, nakon čega nismo baš dobro reagirali, ali opet smo mogli izjednačiti, no pogodili smo gredu i ostali praznih šaka - rekao je trener bijelo-plavih.

Bez deset igrača

Uoči susreta ostao je Zekić bez Bočkaja, koji je dobio vodene kozice, a Henty je zbog visoke temperature završio u bolnici.
- Nedostajalo nam je deset igrača. Nemamo širine, a samim time ni mogućnosti za promjenu ritma igre. Sada jedino želim da nam završe ti problemi sa zdravljem. Imamo još Slaven Belupo, pa slijedi stanka u kojoj ćemo se valjda konačno ekipirati i na kvalitetan način završiti ovu jesen.
Osijek unatoč porazu nije ostavio loš dojam. U izjednačenoj utakmici ipak je presudila kvaliteta i širina kadra koju ima Dinamo
- Nemam puno toga prigovoriti dečkima, ali ne mogu reći da sam zadovoljan nakon poraza. Prejeftino smo primili taj prvi pogodak, a mi ni s dva metra ne možemo zabiti. Nedostaje nam taj impuls s klupe. Danas smo na klupi imali mlade igrače koji ne mogu još donijeti promjenu ritma koja nam je trebala u završnici susreta - zaključio je Zekić.
Povratak nakon 18 godina

Trener Dinama Nenad Bjelica mogao je biti zadovoljan konačnim ishodom jer je njegova momčad nastavila seriju nepobjedivosti u domaćem prvenstvu premda nije pružila nezaboravnu partiju.
- Utakmica je bila izjednačena, s dva posve različita poluvremena. Osijek puno bolji u prvom dijelu, agresivniji i jači na "drugim loptama". Imali smo problema u prvom dijelu s Osijekovim visokim presingom jer nas je natjerao na dugačke lopte, što nije naša igra. Možda smo bili malo nervozni jer smo previše željeli pobjedu. No nije nam prvi put da odigramo slabije prvo poluvrijeme.
U nastavku smo se stabilizirali, spustili loptu na zemlju i došli do pogodaka. Zasluženo ili ne, pobijedili smo i moramo biti zadovoljni time uoči europskog ispita protiv Spartaka. Nama su jedino važna bila tri boda iz ove utakmice kod izravnog rivala - kazao je Bjelica.
Nakon 18 godina opet je izišao na teren Gradskog vrta, ovaj put kao trener suparničke momčadi. Kakav je bio osjećaj?
- Čudan, moram priznati. Vratiš se u svoj grad i svoj klub, u kojem si sanjao kako ćeš postati nogometaš. Ovaj put dođem kao trener protivničke momčadi, pa su emocije bile podvojene. Slušam sve pjesme koje je Kohorta pjevala i mogao sam zapjevati s njom. No ja sam trener Dinama i vrlo sam na to ponosan, a Osijek će zauvijek biti moj grad i moj klub.
U jednom trenutku navijači Osijeka neugodno su skandirali na Bjeličin račun. Je li mu to zasmetalo?
- Nije. Imaju navijači pravo skandirati što žele. Imam u Osijeku i Kohorti puno prijatelja. O toj sam temi već rekao sve pa nemam potrebu to više posebno komentirati.
Dinamo sada ima devet bodova prednosti pred Osijekom, je li prvenstvo odlučeno?
- Rano je govoriti o tome, devet bodova je lijepa prednost. No mi imamo 33 boda, a s toliko se nikada nije osvojilo prvenstvo Hrvatske. Vidjeli ste prošle sezone kako nogomet može biti nepredvidljiv. Dinamo je imao 12 bodova prednosti na polusezoni pa je u proljeće bilo stani - padni. Igramo još dvaput s Osijekom, ima se još puno za igrati i moramo nastaviti pobjeđivati, a ne razmišljati o bodovnoj razlici u ovom trenutku - rekao je na kraju Nenad Bjelica, trener Dinama.
Dalibor Keler
Zoran Zekić

trener Osjeka

Nemam puno toga prigovoriti dečkima, ali ne mogu reći da sam zadovoljan nakon poraza
Nenad Bjelica

trener Dinama

Povratak u Osijek? Emocije su bile podvojene, slušam sve pjesme koje je Kohorta pjevala i mogao sam zapjevati s njom
10

igrača Osijeka bilo je izvan pogona za susret s Dinamom
33

boda ima Dinamo na vrhu tablice, devet više od trećeplasiranih Osječana
Najčitanije iz rubrike