Osijek
UZ POTPORU ZAKLADE SLAGALICA

Akcija Dokkice “Pitam, dakle zanima me”
Objavljeno 20. listopada, 2018.
Dječja osječka kreativna kućica Dokkica u ponedjeljak (22. listopada) provodi akciju pod nazivom "Pitam, dakle zanima me" financiranu sredstvima u sklopu programa "Malo za puno - male potpore za velike promjene" Zaklade Slagalica.
Cilj je pokrenuti dijalog između djece i odraslih - važnih dionika lokalne zajednice kako bi se osigurali kvalitetniji uvjeti za razvijanje građanskih i aktivističkih kompetencija djece i mladih u lokalnoj zajednici. "Želimo pružiti djeci mogućnost da sama postavljaju pitanja i raspravljaju o temama koje ih zanimaju (npr. škola, mediji, slobodno vrijeme, dječja prava...). Budući da je dječja participacija sve češća tema, a njihova se prava spominju tek kada obilježavamo važne datume, ovom akcijom djecu i odrasle smještamo u jednak, partnerski položaj", ističu organizatori.
U akciji će sudjelovati učenici 8.a razreda OŠ "Tin Ujević" Osijek pod vodstvom Morene Lalić i dio ekipe Dječjih ambasadora mira iz Dokkice, a od odraslih sudionika aktivno će sudjelovati Sanja Vladović, dipl. socijalni pedagog, savjetnica pravobraniteljice za djecu, Žana Gamoš, mag. iur., zamjenica gradonačelnika, Ivan ANušić, osječko-baranjski župan, Ružica Korov, dipl. soc. pedagog iz Odjela za djecu, mladež i obitelj Centra za socijalnu skrb Osijek, doc. dr. sc. Ana Kurtović s Odsjeka za psihologiju Filozoskog fakulteta u Osijeku, Tomislav Ramljak, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i drugi. I.A.
Možda ste propustili...

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike