TvObzor
HUMORISTIČNA SERIJA FEĐE ISOVIĆA NA NOVOJ TV

Ne diraj mi mamu - Rene Bitorajac i Branko Đurić Đuro u glavnim ulogama
Objavljeno 19. listopada, 2018.
Režiju serije "Ne diraj mi mamu" potpisuje Elmir Jukić, a u glavnim ulogama osim Bitorajca i Đurića vidjet ćemo i Jasnu Diklić, Anđelku Prpić, Dragana Marinkovića i Željka Duvnjaka

Na Novu TV dolazi nova humoristična serija čiji scenarij potpisuje Feđa Isović, ujedno i glavni autor hit-serije ‘‘Lud zbunjen normalan‘‘. Režiju serije ‘‘Ne diraj mi mamu‘‘ potpisuje Elmir Jukić, a u glavnim ulogama vidjet ćemo između ostalih i Renea Bitorajca i Branka Đurića Đuru, koji utjelovljuju partnere odvjetnike Budimira Ćorovića i Zlatka Sljepčevića. Osim poslovnog odnosa ovaj dvojac vežu i obiteljske poveznice. Naime, Budimir (Rene Bitorajac) koji je Zagrepčanin oženjen je Sarajkom, Zlatkovom sestrom. Budimirovu punicu, i Zlatkovu majku Diku utjelovljuje glumica Jasna Diklić. Dika živi s Budimirom, a igrom okolnosti, u jednom trenutku Zlatko ostaje bez svog doma i tako nastaje nefunkcionalna obitelj u jednom stanu: sin, zet i punica, odnosno majka. U kafiću Paragraf 42, koji se nalazi odmah prekoputa zgrade suda, rješavat će se brojne pravno-sudske igre te raspletati razni obiteljski problemi.



U prvom nastavku saznajemo kako odvjetnici Sljepčević i Ćorović imaju određene financijske probleme. Budimir je zabrinut zbog kazne od porezne inspekcije, a Zlatko jer ima određene kockarske dugove. Rješenje svojih problema vide u Diki, koja čuva nakit od pokojne kćerke. Stoga se njih dvojica odlučuju opljačkati Diku. Hoće li im to uspjeti i koje će se sve zavrzlame pritom dogoditi saznat ćemo uskoro u prvom nastavku nove humoristične serije.
Nikola Kučar
KARAKTERIZACIJA LIKOVA
Budimir Ćorović, 50 godina (glumi ga Rene Bitorajac) - Zagrepčanin koji se oženio Sarajkom Merimom, Zlatkovom sestrom. Kompulzivno-uredan karakter. Sve mora biti “pod konac”, rese na tepihu moraju biti počešljane. Udovac je, ima kćer Miju. Kratkog je fitilja, brzo se iznervira. Slabih je živaca, pa često poseže za sedativima. Precizan i točan, uvijek stiže na vrijeme, nikada ne kasni. Izluđuje ga Zlatkov odnos prema poslu i životu.

Zlatko Sljepčević, 50 (Branko Đurić) - Više se puta ženio i razvodio. S jednom od bivših supruga ima sina Adija (10). Maksimalno neuredan i opušten. Nije neobično ako cigaretu otresa, pa čak i ugasi, na pod u uredu. Flegma. Sklon alkoholu, lakim ženama i nepopravljivi ovisnik o kocki. Cinik. Dugo spava, konstantno je mamuran i u pravilu kasni kamo god krenuo. U uredu ima i mali hladnjak koji je uvijek pun piva.

Dunja Sunovratilo, 35 (Anđelka Prpić) - Tajnica u odvjetničkom uredu Ćorović & Sljepčević. Izrazito zgodna djevojka umjereno razvijenih moždanih vijuga. U biti dobra osoba koja funkcionira na bazičnim instinktima: seks, hrana, spavanje. Naivna je pa je muškarci često iskorištavaju. U stalnim je ljubavnim problemima koje proživljava izrazito emotivno.

Dika Sljepčević, 65 (Jasna Diklić) - Budimirova punica i Zlatkova mama. Opčinjena astrologijom, vodi život prema konceptu horoskopa, a ljude cijeni prema njihovu horoskopskom znaku. Ona i Budimir u stalnom su sukobu, ali zapravo su oslonjeni jedno na drugo i ispod hladne komunikacije krije se brižnost koja ispliva s vremena na vrijeme. Voli zvocati i prigovarati, “ona sve zna najbolje”.

Simo Šesto, 55 (Željko Duvnjak) - Odvjetnik, stalni gost kafića Paragraf 42. Alkoholičar, uvijek pomalo "pod gasom“. Moral mu nije jača strana. U stalnim je problemima sa svojom suprugom Brankom, koju znamo samo iz njegove priče i koja ga, iz epizode u epizodu, ostavlja i odlazi k svoji roditeljima u Zenicu. Škrt, dinar-efendija.

Dževad Bukva, 50 (Dragan Marinković) - Privatni istražitelj, vanjski suradnik odvjetnika Sljepčević Ćorović. Bivši policajac, inspektor, koji je zbog korumpiranosti izbačen s posla te je otvorio privatnu istražiteljsku agenciju. Kada upoznaje ljude, predstavlja se u stilu Jamesa Bonda: Bukva, Dževad Bukva. Za sitan novac prodao bi rođenu majku. Vrlo neuspješno, ali napadno udvara se tajnici ureda. Stalna mu je uzrečica zakletva: Tidže mi moje. Njom se koristi posebno onda kada očito ne govori istinu.

Kerim Ljuca, 45 (Admir Glamočak) - Vlasnik kafića. Uvijek mu je čaša piva u ruci. Ne brine se previše kako će mu kafić raditi, nije opterećen time. Deviza prema kojoj je gost uvijek u pravu ne vrijedi kod njega.

Nazmija Ljuca, 30-40 (Lana Delić) - Kerimova supruga, uvijek neraspoložena, nitko je nikad nije vidio da se smije, rođeni pesimist.

Mija Ćorović, 21 (Alisa Brkić) - Budimirova kćerka, studentica prava, zgodna djevojka. Noćni izlasci, sukob generacija koji se ogleda u odnosu s Budimirom i Dikom. Ljubavni problemi i sazrijevanje osnovne su linije kroz koje pratimo njezin karakter.
Možda ste propustili...

SHOW “ZVIJEZDE PJEVAJU”

Polufinale kao nikad prije

OČEKUJE NAS DEVETA EPIZODA SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Ove nedjelje stiže gost iznenađenja

Najčitanije iz rubrike