Regija
PROJEKT BYPATH

Dvije stotine biciklista za još čvršće veze Hrvatske i Mađarske
Objavljeno 16. listopada, 2018.
DONJI MIHOLJAC/SIKLOS - Kako bi označili završetak projekta gradnje biciklističke staze u Donjem Miholjcu, koja će ovaj grad još jače povezati sa susjednom Mađarskom i učvrstiti veze dvaju gradova na granici, u organizaciji Grada Donjeg Miholjca te projektnih partnera Turističke zajednice grada Donjeg Miholjca i Grada Siklosa, u okviru projekta BYPATH, održana je biciklijada na relaciji Donji Miholjac – Siklos.
Riječ je o biciklističko-turističkoj priredbi koja je ostvarena u okviru projekta Interreg V-A program suradnje Mađarska - Hrvatska 2014.-2020. radi predstavljanja razvoja biciklističke staze. Prijave sudionika biciklijade obavljale su se ispred dvorca Mailath, gdje je održan kraći program uz obraćanje gradonačelnika Miholjca Gorana Aladića i nastup Gradske limene glazbe.
Kako je priopćeno iz Grada Donjeg Miholjca, biciklijada je bila vrlo uspješna i rado prihvaćena s obje strane granice. Ukupno se prijavilo oko 200 sudionika iz Donjeg Miholjca i okolice, zatim Osijeka, Petrijevaca, Ladimirevaca, Bizovca, Belišća, Đakova, Valpova i Vukovara te iz susjedne Republike Mađarske, iz Siklosa, Pecsa i Villanya, ne računajući pedesetak djece koja su sudjelovala u biciklijadi samo do državne granice.
U povijesnoj tvrđavi u Siklosu za sve sudionike priređen je vrlo srdačan doček, a na samom dočeku nazočnima su se obratili gradonačelnik Siklosa dr. Janos Marenics i miholjački gradonačelnik Goran Aladić. Sudionicima biciklijade pripremljen je ručak, zatim su imali prilike obići tvrđavu s vodičem. Sve je bilo popraćeno i prigodnim kulturno-umjetničkim programom. Nakon povratka biciklista iz Republike Mađarske, u perivoju oko miholjačkog dvorca organizirana je i Pump track utrka za bicikliste, koja je već više puta bila organizirana na istoj lokaciji u organizaciji Biciklističkog kluba "Maraton team" Donji Miholjac te koja, kao i biciklijada, dokazuje da postoji mnogo prostora i potencijala za razvoj biciklizma i cikloturizma i na donjomiholjačkom području.L.Aničić
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

Najčitanije iz rubrike