Regija
FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata
Objavljeno 19. travnja, 2024.
POŽEGA - Na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi promoviran je prvi naraštaj diplomantica i diplomanata. Diplomiralo je 128 studenata, od čega na stručnom diplomskom studiju 40 studenata, a ostalih 88 diplomiralo je na stručnim prijediplomskim studijima. Promocija je održana u dvije grupe - u prvoj grupi promovirano je 67 studenata prijediplomskih studija Upravni studij te Računovodstvo i prehrambena tehnologija, a u drugoj je grupi promoviran 61 student stručnog prijediplomskog studija Trgovina i stručnog diplomskog studija Trgovinsko poslovanje. Do danas je u Požegi diplomiralo 4037 studenata. Od toga je na stručnom studiju diplomiralo 308 studenata, a njih 3729 na stručnim prijediplomskim studijima.

- Visoko obrazovanje u Požegi ima dugogodišnju tradiciju, no ovi sjajni mladi ljudi koji su danas ovdje prva su generacija koja je diplomirala na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja - istaknuo je dekan, prof. dr. sc. Borislav Miličević, čestitajući svima na uspjehu.

Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi nova je znanstveno-nastavna sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, osnovan na temeljima nekadašnjeg Veleučilišta, a rad je počeo u akademskoj godini 2022./2023. Ruralno - održivo - zeleno - digitalno temeljne su premise sveučilišnog i stručnog obrazovanja na tom fakultetu. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike