Osijek
TRADICIONALNA MANIFESTACIJA U DALJU

Međunarodna fišijada u restoranu Stari mlin
Objavljeno 17. listopada, 2018.
Peta zaredom Međunarodna fišijada u Dalju održat će se 10. studenoga u 14 sati u restoranu Stari mlin. Predrag Maravić u ime organizatora navodi kako je, prema programu, okupljanje kuhara predviđeno za 13 sati, kako bi preuzeli ribu do 14 sati i pripremili se za kuhanje fiša, koje počinje u 15 sati.
- Na natjecanju će fiševe žirirati međunarodni žiri od pet članova, a predviđeni su ručak i večera uz glazbeni program. Goste će zabavljati tamburaši iz Deronja i Vinkovaca, a pripremljena je i bogata tombola za posjetitelje. Za sve je kuhare dar paket začina sponzora. Ekipe mogu imati od osam do deset osoba, a sudeluju kuhari iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Slovenije... - kaže Maravić. Za najbolje su kuhare, dodaje, predviđene novčane nagrade - za prvo mjesto 700 kuna, za drugo 600, za treće 500, za četvrto 400 te za peto mjesto 300 kuna, a od šestog do desetog mjesta vrijedne nagrade sponzora.
- Osigurana su drva, tri kilograma narezanog šarana, paketi začina, tijesto, kruh, pribor, vrhunski komfor u interijeru u novootvorenoj dvorani za 750 osoba, nagrade iznenađenja... Kotizacija po ekipi iznosi 230 kuna, prijave i uplate osobno i poštom primaju se do 9. studenoga, a informacije se mogu dobiti na telefon 031/625-810 (restoran Stari mlin), 092/123 9293 ili 095/53 20 939. Ova će fišijada, prema programu i kalendaru, biti posljednja u Hrvatskoj za 2018. godinu. Mnogi kuhari i gosti kažu kako je ovo najbolje organizirana fišijada u regiji pa pozivamo natjecatelje da se prijave na vrijeme za kuhanje, a goste da rezerviraju svoja mjesta i stolove uz Dunav, šest metara od obale - kaže Maravić. D. Pejić
Možda ste propustili...

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike