Sport
MEMORIJAL "MATIJA GREGIĆ"

Za vikend veliki stolnoteniski skup u Gradskom vrtu
Objavljeno 12. listopada, 2018.
Osijek će i ove godine ugostiti velik broj stolnotenisača iz Hrvatske, Srbije, BiH i Mađarske

Ovoga vikenda, u subotu i nedjelju, osječka dvorana Gradski vrt bit će okupljalište stolnotenisačica i stolnotenisača svih uzrasta, od onih vrlo mladih do seniora. STK Vodovod Osijek domaćin je i organizator 21. izdanja memorijalnog turnira "Matija Gregić", a za stolovima u Gradskom vrtu nastupit će 292 pingpongaša iz Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja - Srbije, BiH i Mađarske.


Lani je na memorijalu nastupilo 268 natjecatelja, a organizatori kažu: "Ove će ih godine biti više, jer službeno je dolazak u Osijek prijavilo 292-oje stolnotenisačica i stolnotenisača".
Podsjetimo, pokojni čika Matija Gregić bio je veliki osječki stolnoteniski učitelj, čovjek koji je čak 50 godina posvetio radu s djecom, a njegovi klubovi, Olimpija i Vodovod Osijek, svake mu se godine oduže organizirajući turnir njemu u čast. Čika Matija je to zaslužio, a bio bi vrlo zadovoljan vidjeti dvoranu punu djece, jer to je bila njegova životna misija. Živio je i radio da napuni dvorane i gleda velik broj djece kako se bave sportom.
Turnir počinje u subotu u 11 sati, prvoga dana na rasporedu će biti mečevi mlađih kadeta i kadetkinja te juniorki i juniora, a nedjelja (početak u 10 sati) rezervirana je za kadete i kadetkinje te seniore i seniorke. Završetak turnira je planiran za nedjelju oko 17 sati, a za kraj će se igrati velika finala i dijeliti pobjednički pokali. I ove će godine najbolji seniori i seniorke biti novčano nagrađeni. Pobjedniku će pripasti 700 kuna, drugoplasiranom 500 kuna, a trećeplasirani će dobiti 200 kuna. Nagrade su osigurane i za juniore i juniorke, i to u bonovima sponzora memorijala, tvrtke Ferivi sport. Tako će najbolji dobiti bon od 500 kuna, drugoplasirani od 300 kuna, a trećeplasirani 200 kuna.
- Očekujemo masovan, ali vrlo kvalitetan turnir, posebice u seniorskoj konkurenciji jer su nam dolazak potvrdili ponajbolji stolnotenisači iz Srbije - kaže predsjednik STK Vodovod Osijek Alen Majić. Nastupit će i najjače osječke uzdanice, od Vjeke Zovka do Marija Baneka, Tomislava Markotića, Dominika Dražića...
Pred nama je 21. izdanje Matijina memorijala, koji je 20. put i turnir iz kalendara Hrvatskog stolnoteniskog saveza.
Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike