Osijek
PROJEKT GČ NOVI GRAD, DOMA ZDRAVLJA I ŽUPANIJE

Sjenjak dobiva liječničku ambulantu
Objavljeno 24. rujna, 2018.
Stanovnicima Sjenjaka, odnosno i šireg područja na prostoru Gradske četvrti Novi grad, uskoro bi trebala biti bliža medicinska usluga jer se u tom mnogoljudnom naselju planira otvoriti liječnička ambulanta. To je želja stanovnika i inicijativa predsjednika Vijeća te četvrti Ivana Karalića koji kaže kako je problem prostor.
- Sva prethodna dokumentacija je osigurana, a zajednički s Domom zdravlja Osijek i Osječko-baranjskom županijom, koja je osnivač Doma zdravlja, tražimo prikladan prostor. Hoćemo li ga doista naći u robnoj kući na Sjenjaku još ne možemo potvrditi, a u izbornom krugu više je lokacija u igri za buduću lokaciju ambulante. Moramo obaviti sve analize koje su potrebne kako bismo ustvrdili imamo li sve potrebne uvjete da je moguće u robnoj kući otvoriti jednu takvu ambulantu. Stoga pregovaramo s vlasnicima potencijalnih prostora - kaže Karalić dodajući kako će se isto tako razgovarati i s predstavnicima Ministarstva državne imovine kako bi pronašli najbolju varijantu za prostor ambulante.
Karalić napominje kako na Sjenjaku postoje određeni prostori u vlasništvu države. Ambulanta mora biti u prizemlju, mora imati, napominje Karalić, pristup za invalidne osobe. "Mora odgovarati minimalnim zdravstvenim standardima koji su propisani za takve djelatnosti. Dakle, još nemamo precizne informacije gdje će biti ambulanta, ali imamo riješenu dokumentaciju i postoji namjera DZ-a i Županije da se u suradnji s GČ Novi grad realizira taj projekt, a iza toga je stao i Klinički bolnički centar Osijek, odnosno ravnatelj i njegov zamjenik. Zupčić i Vlatko Kopić zajednički su dali podršku tome i uključili se u realizaciju tog projekta, iskomunicirali to sa Županijom, županom Ivanom Anušićem i, naravno, s Matom Lukićem, ravnateljem Doma zdravlja, tako da u ovom trenutku postoji zajednički dogovor - najavljuje Karalić i napominje kako rok da zaživi taj projekt najviše ovisi o prostoru. D. Pejić
U NASELJU RADI SAMO STOMATOLOG
- Mi trenutačno na području Sjenjaka imamo stomatologa koji je u koncesiji, a ovdje bi bila obiteljska medicina i bio bi ginekolog, pa i pedijatar. To se predviđa u budućnosti, a počeli bismo s liječnikom primarne zdravstvene zaštite - naglašava Ivan Karalić, predsjednik Gradske četvrti Novi grad.

Inače, Sjenjak je najveće, najprostranije i najnapučenije osječko stambeno naselje. U ukupno tri tisuće stanova nalazi se između 10 i 12 tisuća stanovnika. Stoga je to još jedan opravdani razlog otvaranja ambulante obiteljske medicine.
Možda ste propustili...

OKUPILA SE GENERACIJA OSMAŠA

Tri razreda opet na okupu

UZ STRUČNO VODSTVO RAMONE ANE DAVIDOVIĆ

Šetali se i upoznali osječke divove

Najčitanije iz rubrike