Sport
BSK BEZ BODOVA IZ ZADRA

Dojam je bio bolji od rezultata, ali na kontu i dalje imaju samo bod
Objavljeno 19. rujna, 2018.
Uoči subotnjeg prvog morskog gostovanja Bjelobrđani su noćili u Zatonu, gdje ih ranojutarnji potres nije uzdrmao. Nije ozbiljnije ni poslijepodnevni poraz (0:1) u zadarskim Stanovima od izravnog konkurenta nakon kojeg je BSK ostao pretposljednji sa samo jednim bodom. Uz, dakle, tri poraza i bez pobjede, tako da je prilično izvjesno da predstoji borba za drugoligaški opstanak. Ono čega se stručni stožer najviše pribojavao upravo se dogodilo. Zadrani su u ranoj fazi igre postigli pogodak i usmjerili tijek susreta koji učenici trenera Denisa Krstanovića nisu uspjeli promijeniti iako je za to bilo prigoda.
- Trenutak dekoncentracije i izostanak trunka sreće ponovno su nas koštali poraza i ostanka u neugodnoj tabličnoj poziciji. Domaćin je u otvaranju i ispitivanju snaga uspio postići pogodak koji je, ispostavilo se kasnije, odlučio pobjednika. Prema prikazanome ne bi bilo nezasluženo da su bodovi otišli s nama jer smo imali ozbiljnije prigode kao plod dosadašnje najbolje drugoligaške igre, ali je ponovno izostala realizacija. Na terenu dobro izgledamo, ali rezultat nije sukladan tim prezentacijama, pa je osvajanje bodova postalo imperativ - prepričao je Marin Ištvanić poraznu zadarsku epizodu u čijoj su samoj završnici ostali bez Šimičića koji je dobio crveni karton zbog neopreznog starta na domaćeg vratara. Prvi napadač bez kojeg će se u nedjelju morati pobijediti Međimurje, stalna mušterija iz trećeligaških dana.
- Nije u Šimičićevu startu bilo namjere, ali se dogodila ozbiljnija ozljeda vratara te isključenje, tako da ćemo prvu drugoligašku pobjedu tražiti bez najisturenijeg napadača. Nemamo izbora nego pronaći odgovarajuću zamjenu koja će biti u funkciji prijeko potrebnog osvajanja bodova protiv sastava koji ih je redovito ostavljao u Bijelom Brdu, ali što sigurno neće biti lako ostvariti jer su Čakovčani odlično startali u višem razredu te je na nama pridružiti im se. Iako nema rezultata, nismo izgubli vjeru u vlastite sposobnosti i nastavimo li na dosadašnjoj razini, a možemo i bolje, tada će se i nama otvoriti. Nadamo se u nedjelju jer bi nas jedan uspjeh bitno podignuo, a koji međutim hrabrom igrom treba isprovocirati - najavio je taj polivalentni igrač BSK-a nedjeljni susret petog kola u kojem očekuje osobni veći doprinos nakon što je u međuvremenu ispao iz udarne postave.D.Lekšan
Rezultati 4. kola: Međimurje (Čakovec) - Sesvete 1:1, Hrvatski dragovoljac (Zagreb) - Šibenik 1:1, Solin - Kustošija (Zagreb) 1:0, Varaždin - Hajduk II (Split) 4:2, Zadar - BSK (Bijelo Brdo) 1:0, Osijek II - Lučko 0:0 i Dinamo II (Zagreb) - Dugopolje 3:0.

Tablica

1.Varaždin       4       4       0       0       8:3       12

2.Dinamo II       4       3       0       1       8:3       9

3.Međimurje       4       2       2       0       7:4       8

4.Solin       4       2       1       1       4:3       7

5.Lučko       4       2       1       1       3:2       7

6.Šibenik       4       1       3       0       7:5       6

7.Osijek II       4       1       3       0       5:4       6

8.Hrv.dragov.       4       1       2       1       7:7       5

9.Hajduk II       4       1       1       2       4:6       4

10.Zadar       4       1       1       2       5:8       4

11.Sesvete       4       0       2       2       5:7       2

12.Kustošija       4       0       1       3       4:7       1

13.BSK       4       0       1       3       3:7       1

14.Dugopolje       4       0       0       4       3:9       0

U 5. kolu, 21., 22. i 23. rujna, sastaju se: BSK - Međimurje, Kustošija - Varaždin, Hajduk II - Dinamo II, Dugopolje - Osijek II, Lučko - Zadar, Sesvete - Hrvatski dragovoljac i Šibenik - Solin..
Najčitanije iz rubrike