Regija
6. MARATONSKA UTRKA

Sudjelujete i vi u "Županjskoj petici"!
Objavljeno 20. kolovoza, 2018.
ŽUPANJA - Sportska udruga Maraton, u suradnji s Gradom Županja, organizira 6. tradicionalnu maratonsku utrku na 5000 metara pod nazivom „Županjska petica“. Utrka će se održati u subotu, 25. kolovoza, u 18 sati, na šetnici kod Zavičajnog muzeja Stjepana Grubera. Cilj ove utrke je populariziranje bavljenja sportom, ali i promocija trčanja kao najjeftinijeg sporta - dovoljne su tenisice, udobna odjeća i samo malo slobodnog vremena. Inače, sportska udruga Maraton osnovana je prije šest godina zahvaljujući skupini entuzijasta koji su odlučili okupiti što veći broj zaljubljenika u trčanje, ali i u ostale sportove.
- Treba istaći kako bavljenje bilo kojim sportom poboljšava kondiciju i opće stanje organizma. Trčanje je jedan od sportova tijekom kojeg tijelo luči najviše endorfina, takozvanog "hormona sreće", pa stoga pozivamo sve naše sugrađane da u subotu, 25. kolovoza, u sklopu programa obilježavanja Dana grada Županje, obuju tenisice i dođu na županjsku šetnicu te sudjeluju u utrci na pet kilometara, pozivaju iz udruge Maraton. Početak utrke je u 18 sati, a okupljanje je nešto ranije, radi upisa i preuzimanja startnih brojeva. Kao i svake godine slijedi podjela medalja i zahvalnica u tri kategorije – u muškoj, ženskoj i veteranskoj.
Organizatori očekuju dolazak natjecatelja iz nekoliko atletskih klubova. Nakon utrke predviđeno je druženje i okrjepa uz sokove i voće.M.L.O.
Možda ste propustili...

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

DRUGI HUMAITARNI KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Idemo dalje za Luku

Najčitanije iz rubrike