Osijek
UDRUGA HRVATSKIH STRADALNIKA DOMOVINSKOG RATA “SVETI ROK”

Odali počast i zapalili svijeće za 32 poginula suborca i prijatelja
Objavljeno 16. kolovoza, 2018.
Udruga hrvatskih stradalnika Domovinskog rata "Sveti Rok" Osijek obilježila je u četvrtak Dan zaštitnika - svetog Roka. Najprije je služena misa u crkvi svetog Roka u Strossmayerovoj ulici, a nakon toga je, kaže Zlatko Bebek, predsjednik udruge, odana počast kod spomen-ploče u Hebrangovoj ulici. Prisjetili su se 32 suborca, prijatelja i susjeda poginula u Domovinskom ratu. Molitvu je tom prigodom izrekao gornjogradski župni vikar Robert Almaši.
Svijeće su zapalili roditelji poginulih branitelja, predsjednik nadležnog tijela za branitelje pri Osječko-baranjskoj županiji Ante Blažević u svoje, kao i u ime osječko-baranjskog župana Ivana Anušića, predsjednik nadležnog tijela za branitelje pri Gradu Osijeku Darko Nađ u svoje i u ime osječkog gradonačelnika Ivice Vrkića, dopredsjednik Udruge Tihomir Miletić s izaslanstvom Miroslavom Šimićem i Đurom Balićem, predstavnici Udruge gluho-slijepih grada Osijeka Osječko-baranjske županije, Udruge umirovljenika "Sveti Rok", direktor Zavoda za stanovanje Bojan Bodražić, domicilni suborci i stanovnici.
Darko Nađ kazao je kako su branitelji dali živote, a na političarima je da im oni budu uzor i da u predanosti svom radu učine sve kako bi Hrvatska država bila država koju svi njezini građani vole i poštuju.
- Kao i svake godine na dan našeg zaštitinika svetog Roka, na dan naše Udruge hrvatskih stradalnika Domovinskog rata, sjećamo se 32 naša suborca, prijatelja i susjeda poginula tijekom rata s područja "Svetog Roka". Oni su poginuli braneći svoju obitelj, svoj dom, braneći svoj grad od totalitarnog režima na čelu s bolesnim umovima vođenim suludom idejom o velikoj Srbiji. Mi smo, kao i naši poginuli prijatelji, znali da taj rat ne možemo i nećemo izgubiti, a isto smo znali da neki od nas neće dočekati slobodu. Oni je nisu dočekali, no dok smo živi, oni će živjeti u nama i dok je hrvatskog roda, oni će živjeti - kazao je Zlatko Bebek, predsjednik Udruge "Sveti Rok" naglašavajući kako od poginulih u šumi Rosinjači još traže tijelo Mihaela Pelegrina. D. Pejić
Zlatko Bebek

predsjednik UHSDR-a “Sveti Rok”

Mi smo, kao i naši poginuli prijatelji, znali da Domovinski rat ne možemo i nećemo izgubiti, ali smo znali i da neki neće dočekati slobodu. Poginuli će, dok smo živi, živjeti u nama.
Možda ste propustili...

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike