TvObzor
INDIGO

Sa sobom nosimo neku novu, svježu vibru i energiju
Objavljeno 17. kolovoza, 2018.
Svaka pjesma može biti drugačija i posebna, ali važno nam je da svaka ima u sebi potpis Indiga i prema kojoj će se moći prepoznati

Trojac Indigo surađivao je na nekoliko različitih glazbenih projekata iz čega je proizišla ideja o osnivanju benda. Spletom okolnosti, upoznaju poznatog hrvatskog autora koji je, nakon što mu je predstavljena vizija benda, vidio njihov potencijal, volju i strast za glazbom te pristao na mentorstvo. Već na prvom sastanku s dva renomirana imena hrvatske glazbene scene bilo je vidljivo u kojem smjeru će se razvijati daljnja suradnja te je projekt dobio ‘glavu i rep‘.


Zatvaraju se u studio i mjesecima pomno rade na materijalu i pjesmama, a ostalo je povijest koju su nam približili Katarina Mulavdić, Shaun T. Ninčević i Luka Majstorović glavom i bradom.

Glazbena priča


Kako se pripremala i počinjala vaša glazbena priča?
SHAUN: Svih smo troje u glazbi već dugo vremena, a onda smo se kroz razne projekte spojili i sprijateljili. Tada smo došli na ideju o osnivanju benda, jer smo shvatili kroz određeno vrijeme druženja kako to svi priželjkujemo i da tome težimo. Na jednom druženju upoznali smo Nenada Ninčevića i neformalno mu iskazali naše želje i planove te od njega zatražili neki savjet. Neni se ideja o Indigu svidjela, pa nas je upoznao i s Mirom Buljanom. Onda smo svi zajedno sjeli i zapravo isplanirali našu glazbenu priču. Na kraju nam nije ostalo ništa drugo nego da krenemo u tu pustolovinu.

Što biste rekli, zašto je baš bend poput Indiga bio potreban na sceni, prema čemu se ističe?
LUKA: Smatram da sa sobom nosimo neku novu i svježu vibru i energiju. Volimo ovo što radimo i znamo da će na našim nastupima publika to moći osjetiti. Sceni je uvijek potrebno nešto novo i zanimljivo, a mi smo odlični kandidati za to.

Na estradu ulazite hrabro: izbacili ste dva singla u razmaku od tri mjeseca, komentari su odlični, a već vas i uspoređuju s najvećima. Kakve su vaše ambicije?
KATARINA: Godi kad te usporede s najvećima. To je samo motiv za ići dalje i dati još više od sebe. Ne želimo biti ničija kopija, to je važna stvar, ali je svakako lijepo čuti tvoje ime blizu nekog velikog. Naša je želja stići do publike koja će prepoznati našu ljubav u onome što radimo.

Slatke muke


Pjesme Utopija i Kriminalac prilično su različite – laički opisano, u prvoj ste podjednako zastupljeni i okrenuli ste se rimama, dok je u drugoj Katarina u prvom planu i više je moderan dance-pop s ‘bacanjem‘ rima pri kraju. U kojem smjeru nastavljate? Tko su vam glazbeni uzori?
SHAUN: Sigurni smo da će i naša sljedeća pjesma biti opisana na neki potpuno drukčiji način. Imamo nekoliko opcija, pa smo na slatkim mukama biranja. Svaka pjesma može biti drugačija i posebna, ali nam je važno da svaka ima u sebi potpis Indiga po kojoj će se moći prepoznati. Svi smo odrasli na različitoj glazbi i žanrovima, tako da svatko od nas ima nekog svog favorita.

Tko vam u ovim važnim trenucima i kako pruža najveću podršku? Možete li od svojih bližnjih očekivati konstruktivne kritike?
KATARINA: Naše obitelji i dakako prijatelji. Oni su ti koji nam za sve drže palčeve i podrška su, ali su isto tako oni koji će prvi ukazati na naše pogreške. Uvijek očekujemo kritike i drago nam je kad ih dobijemo. Svakako moramo reći da su i Neno i Miro velika podrška i da su tu kad je potrebno udijeliti i savjet i pohvalu, ali i upozorenje.

Promocija singla


Čuli smo da ste imali neke drame na snimanju novog spota. Što se događalo?
LUKA: Kod nas nikad ništa ne može proći glatko. Molili smo se za dobro i lijepo vrijeme, s obzirom na to da smo snimali na otvorenom bazenu vile Fotografice u Istri. Dobili smo odlično vrijeme, ali i više od 30 Celzijevih stupnjeva. Budući da snimanja traju satima, Shaun je završio i s laganom sunčanicom. Ja sam taj koji uvijek nešto izvodi pa sam i ovaj put zezao ekipu, poprskao Katarinu i šminku i frizuru. Srećom, sve je na kraju dobro završilo.

Kakvi su vam poslovni planovi do kraja godine?
KATARINA: Plan nam je za sada promocija novog singla. Paralelno s tim, na kraju ljeta ulazimo u studio i snimamo dalje novi materijal. A u planu nam je i nekoliko svirki kad nam dođe jesen. U svakom slučaju, bit će radno.

Čime se bavite u privatnom životu i kako ga usklađujete s poslovnim?

SHAUN: Privatnog života imamo malo posljednjih mjeseci, jer smo se potpuno dali u ovaj projekt i priču. Katarina je studentica komunikologije, a Luka i ja radimo u privatnim tvrtkama. Svi troje živimo glazbu pa nam nije problem ‘žrtvovati‘ privatno vrijeme za obveze u bendu.
Razgovarao: Adrian ANDREJEK
INTERVJU
Svih troje smo u glazbi već dugo vremena, a onda smo se kroz razne projekte spojili i sprijateljili, no tada smo došli na ideju o osnivanju benda, jer shvatili smo kroz određeno vrijeme druženja kako to svi priželjkujemo i da tome težimo.
TRI RAZLIČITE DUŠE
Može li svatko od vas pojedinačno reći nešto o sebi: tko su Shaun, Luka i Katarina?

KATARINA: Tri potpuno različite duše koje se jako dobro nadopunjuju! Kod mene je jedna želja oduvijek bila izraženija od svih drugih. Druge su zanimacije dolazile i odlazile, a pjevanje na profesionalnoj razini s najboljim timom ljudi na sceni bio je neostvaren san. Zahvaljujući Neni, Miri i dečkima, san se napokon ostvaruje.

LUKA: Nezgodno je samog sebe opisati, ali mogu u kratkim crtama reći ono što smatram najvažnijim. Od malih nogu zaljubio sam se u gitaru, glazbu i ono što ona predstavlja. Vodim se mišlju da kad nađeš posao koji voliš, nećeš morati raditi ni jednog dana svog života.

SHAUN: Isto kao kod Kate i Luke, glazba je moja nit vodilja. Osjećaj koji dobijem kad realiziramo ideju koja je došla iz ničega neusporediv je s bilo čime, a kad uz to vidim da je prihvaćeno od publike, užitak je još veći.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike