Sport
NAKON POBJEDE DINAMA NAD ASTANOM U 3. PRETKOLU LP-A

Bjelica: Dok ne prođe Osijek, nećemo progovoriti o Young Boysima
Objavljeno 16. kolovoza, 2018.
Nogometaši zagrebačkog Dinama plasirali su se u posljednje, 4. pretkolo Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu 3. pretkola na svom terenu pred 12.000 gledatelja svladali kazahstansku Astanu sa 1:0 (0:0), što im je uz uspjeh od 2:0 iz prve utakmice prije tjedan dana donijelo ukupnu pobjedu od 3:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Mario Gavranović u 74. minuti. Prethodno je u 60. minuti Gavranović zamijenio svoga imenjaka Budimira. Dinamu tako ostaje još jedan korak za plasman u nogometnu elitu. Za to će morati ukupno svladati švicarski Young Boys. Prva utakmica igrat će se 22. kolovoza u Bernu, dok je uzvrat 28. kolovoza u Zagrebu. Ne uspiju li u tome, "modrima" ostaje za utjehu što su već osigurali europsku jesen kroz nastup u skupini Europske lige. Zadovoljan odrađenim već sada bio je trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica.
- Zadovoljan sam što smo prošli u play-off Lige prvaka, zadovoljan sam utakmicom, pobjedom i kako smo psihološki zahtjevnu utakmicu podnijeli jako dobro. U defenzivi smo vrlo solidno stajali, imali nekoliko prigoda iz kontri. Ostvarili smo jedan mali klupski cilj, ali idemo po naš san, po skupine Lige prvaka.
No, prije negoli Dinamo i Bjelica krenu po svoj san, u petak ih čeka veliko iskušenje. U derbiju prvenstva stiže Bjeličin bivši klub Osijek.
- Vidjet ćemo kako će se dečki oporavljati, imamo dosta igrača koji su nastupili u ovoj sezoni i nemamo problem s tim da netko nije dugo igrao. Osluškivat ćemo igrače, vidjeti kako se osjećaju te nakon toga odlučiti tko će igrati. Osijek je ozbiljan protivnik, trenutno lider i ozbiljno posložen klub. Mi ćemo se regenerirati do petka i nadam se osvojiti tri boda u Maksimiru.
Bjelica je već u nedjelju imao "snimatelje" sljedećeg europskog suparnika.
- Nismo još govorili o Young Boysima, fokus je bio na Astani, a do petka i nakon utakmice protiv Osijeka nećemo progovoriti riječ o njima. Dobra su momčad, kvalitetna, lagani su favoriti, iskusniji su od nas, igraju na umjetnoj travi, ali vjerujem u našu momčad. Imamo šansu, igramo uzvrat u Maksimiru. Već na startu idemo na pobjedu, tako će biti i u Bernu, želim u svakoj utakmici da moja momčad pobijedi - rekao je Bjelica. K. Lacković
LIVAJA ODVEO AEK U 4. PRETKOLO
Marko Livaja bio je strijelac za AEK u 2:1 domaćoj pobjedi protiv Celtica u uzvratnom susretu 3. pretkola Lige prvaka. Livaja je pogodio za 2:0 u 50. minuti. Prvi susret u Glasgowu završio je 1:1. Josip Pivarić odigrao je cijelu utakmicu za Dinamo iz Kijeva koji je kod kuće nadigrao Slaviju iz Praga s 2:0. Prvi susret završio je 1:1. Marin Pongračić odigrao je svih 90 minuta u 1:0 pobjedi Salzburga kod Škendije u Skopju. Austrijski prvak prošao je s ukupnih 4:0. Filip Ozobić igrao je za Qarabag od 77. minute kod bjeloruskog BATE-a u remiju 1:1. BATE je u prvom susretu slavio s 1:0. Filip Dangubić igrao je od 101. minute za Spartak iz Trnave u 1:2 domaćem porazu od Crvene zvezde nakon produžetka.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike