Sport
NOGOMETAŠICAMA OSIJEKA NOVI ISPIT U LIGI EUROPSKIH PRVAKINJA

Sporting iz Lisabona večerašnji je trenutak istine za Osječanke
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
Uz visoke temperature, osječke nogometašice imale su zagrijavanje i u prvoj utakmici kvalifikacijske skupine Lige europskih prvakinja protiv najbolje ekipe Makedonije! Dragon 2014 očito je nedorastao hrvatskim prvakinjama, koje su u utorak tim protivnicama ubacile optimalnih 13 lopti u mrežu. Moglo je, dakle, i više završiti iza obje makedonske vratarke, ali je trebalo ostaviti i nešto za ono što slijedi. I to pravo, jer su viceprvak Norveške Avaldsnes i šampion Portugala Sporting neka druga dimenzija s kojima će "zečice" spoznati mogu li u sadašnjim odnosima snaga dosegnuti priželjkivanu šesnaestinu finala. Kamo će prvoplasirani sastav iz skupine te eventualno drugoplasirani ako bi za to imao odgovarajući rezultat, jer je u konkurenciji još devet klubova iz ostalih kvalifikacijskih skupina. U desetu su Osječanke dospjele iz drugog jakosnog šešira, a večerašnji protivnik iz trećega, ali to nikako domaće igračice unaprijed ne svrstava u favorite. Posebice jer se sastav iz Lisabona u prvom susretu, koji je preokretom izgubio 2:3, predstavio kao tjelesno moćna i tehnički dotjerana ekipa, kojoj je nedostajalo malo sreće i završne koncentracije kako bi susret s favoriziranim Norvežankama završila neporažena. Stoga Portugalkama za ostanak u igri večeras igra samo pobjeda, koju će, nedvojbeno, tražiti i Osječanke, kojima će trebati potpora s tribina, posebice jer se očekuje iznimno kvalitetna, obostrano otvorena, ženska nogometna predstava.
- Utakmicu protiv Makedonki brzo smo arhivirali i podignuta samopouzdanja iščekujemo zaključne oglede s, nedvojbeno, znatno jačim ekipama. Večarašnji susret sa Sportingom trenutak nam je istine jer ćemo nakon njega spoznati možemo li se nadati kontinentalnoj završnici ili ćemo o tome razmišljati sljedeće godine. Fokusirani smo na dvoboj s tehnički moćnim Portugalkama, koje će nam zbog toga više ležati nego snažne Norvežanke, koje će sigurno uoči našeg susreta imati šest bodova. Uđemo li bodovno izjednačeni u taj susret, sve je otvoreno, pa i prolaz uz remi. Danas se nećemo orijentirati na takav ishod, nego ćemo pokušati uzeti kompletan plijen, za što bi nam jako trebala pomoć iz gledališta. Na terenu ćemo dati sve od sebe, ali tek u izravnom sučeljavanju s portugalskim igračicama uvidjeti je li to dostatno za priželjkivani, pobjednički rezultat. Znamo da će ga i protivnice imperativno tražiti, jer ih ostali rezultati definitivno eliminiraju, pa bi taj njihov pritisak uvodno mogao ići nama u prilog. Primarno je da budemo na razini na kojoj objektivno možemo biti pa da si poslije ne možemo ništa predbaciti, jer smo svjesni težine preostalih kvalifikacijskih zadaća. Atmosfera je na visini i svi se nadamo da će takva ostati i nakon sraza sa Sportingom - umjerenim je optimizmom Izabela Lojna najavila večerašnji susret protiv prvakinja Portugala, koji počinje u 20.15. D.Lekšan
ULAZNICA DESET KUNA
Za današnje susrete bit će otvorena donja zapadna tribina, a moći će se ući uz ulaznicu od deset kuna. Prethodno će, od 16 sati, snage odmjeriti norveški Avaldsnes i makedonski Dragon, koji su "zečice" u prvom susretu lako apsolvirale. Posljednje, treće, kolo 10. skupine na rasporedu je u ponedjeljak, 13. kolovoza. Oba susreta na rasporedu su u 17 sati, s tim što će Osijek i Avaldsnes snage odmjeriti u Gradskom vrtu, a Dragon i Sporting na stadionu Cibalije u Vinkovcima.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike