Sport
SUZE U WASHINGTONU

Oprostite što nisam osvojila naslov danas, ali bit će prilike
Objavljeno 6. kolovoza, 2018.
Donna Vekić imala je četiri meč-lopte, ali ih nije pretvorila u pobjedu

Šteta, velika šteta... Donna Vekić bila je nadomak osvajanja svog trećeg WTA naslova u karijeri, ali u Washingtonu se radovala ruska veteranka Svetlana Kuznjecova.


Osječka je tenisačica u noći između nedjelje i ponedjeljka prema hrvatskom vremenu igrala finale WTA turnira u Washingtonu i bila korak do slavlja. Imala je četiri meč-lopte i smiješila joj se pobjeda, ali Kuznjecova je sve preokrenula i pobjedom od 4:6, 7:6 (7), 6:2 drugi put slavila u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država. Iza Donne je odličan tjedan, igrala je dobar tenis i nizala pobjede, ali nije mogla do trećeg WTA naslova, nije mogla ponoviti Kuala Lumpur 2014. i Nottingham gdje je lani osvojila pobjednički pokal.
Donna je sjajno otvorila meč, djelovala je moćno i nakon 51 minute igre dobila prvi set sa 6:4 U drugoj dionici nastavila se velika borba, Osječanka je prijetila, a Ruskinja se branila i obranila. Vekić je u drugoj dionici imala četiri meč-lopte, kod rezultata 5:4 dva je puta bila u prilici završiti meč. No, ni jednu od te dvije meč-lopte nije realizirala i sve je otišlo u tie-break gdje je Donna od svoja prva tri servisa dva izgubila, bila je u zaostatku 5:3, a potom se sjajno vratila i sve okrenula na svoju stranu i ponovno došla do dvije velike prilike za trijumf. Imala je još dvije meč-lopte za naslov, no najprije je kod 6:5 izgubila svoj servis, a onda je kod 7:6 Kuznjecova oba puta dobro servirala i spasila se. Donna je potom izgubila servis i meč je otišao u treći set. I tu je Osječanka ostala bez "goriva", dramatična završnica druge dionice na njoj je ostavila traga i Ruskinja je ekspresno odjurila do vodstva 5:0. Donna je uspjela dobiti dva gema, a Kuznjecova potom mirno privela meč kraju i nakon 2014. ponovno je pobjednica Toura u Washingtonu.
- Tenis nije lagan sport, katkad dobijete kada ste na rubu poraza, a katkad izgubite nakon što imate meč-lopte. No, volim ovaj sport i nadam se da ću biti u još pokojem finalu i osvojiti još turnira - kazala je Donna nakon poraza te kroz suze dodala:
- Čestitam Svetlani, odigrala je sjajan meč i sjajan turnir. Želim zahvaliti svojim trenerima, oprostite što nisam osvojila naslov danas, ali nastavit ćemo naporno raditi i vjerujem da će biti prilika za osvajanje turnira.
Nije bilo lako Donni, imala je sve u svojim rukama, bila nadomak velike pobjede, ali na kraju je ostala bez naslova. No, bio je ovo njezin veliki tjedan u Washingtonu, igrala je odlično, nizala pobjede, na terenu djelovala snažno i samouvjereno... Ovo je Donna kakvu volimo i želimo gledati. Nije lako izgubiti utakmicu u kojoj imaš četiri meč-lopte, suze su pokazale kako se uistinu osjećala, ali može biti zadovoljna. Igra dobro, a kad je u takvom izdanju, dolaze pobjede. Doći će i osvajanje turnira, jer bitna je igra. A ona je dobra, vidjelo se to na wimbledonskoj travi, kao i u Washingtonu.
Novo finale donijelo je Donni pomak na WTA ljestvici, pa je Osječanka od ponedjeljka 37. trenisačica svijeta što joj je najbolji ranking karijere. Da je pobijedila, bila bi 33. i na US Open bi ušla kao nositeljica. "Oprostite što nisam osvojila naslov", kazala je Donna i dodala "bit će prilike." Ako nastavi s ovakvim igrama, vjerujemo da će biti.
Ivana Liović
ČILIĆ OSTAO NA SEDMOM MJESTU
Početak novog tjedna donosi i novi poredak na ljestvici najboljih tenisačica i tenisača svijeta. Kod tenisača je Marin Čilić ostao na sedmom mjestu ATP ljestvice, dok je Borna Ćorić napredovao jedno mjesto i ovoga je tjedna 20. tenisač svijeta. Napredak i od dvije pozicije ubilježio je Ivo Karlović koji se popeo sa 113. na 111. mjesto. Nino Serdarušić je 192., a Viktor Galović 225. tenisač svijeta. Pri vrhu nije bilo promjena, tenisku karavanu predvodi Španjolac Rafael Nadal, drugi je Švicarac Roger Federer, a treći Nijemac Alexander Zverev.
Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike