Sport
NA PRVOM OKUPLJANJU 15 IGRAČA

Prioritet i cilj je stabilizacija kluba
Objavljeno 20. srpnja, 2018.
U četvrtak je na glavnom terenu stadiona Cibalije trener Petar Tomić prozvao igrače i održao prvi trening, a sve to skupa bila je slika puno skromnija i otužnija od one kada je vinkovački nogometni klub počinjao pripreme za Prvu HNL. Za prvi trening trener Tomić je imao na popisu 22 igrača, ali mu se odazvalo njih 15, dok bi se tijekom tjedna trebala priključiti još petorica igrača. Nakon dolaska na teren i pregledanog popisa igrača jasno je bilo kako su se na stadionu kraj Bosuta okupili igrači niželigaških klubova s istoka Hrvatske ili oni iz kadetske i juniorske selekcije Cibalije. Nakon što je bio pomoćnik Mladenu Bartoloviću i Davoru Rupniku, Petar Tomić je dobio priliku da samostalno povede Cibaliju u trećeligaško natjecanje.
- S obzirom na sve što se događalo u klubu i oko njega, drago mi je što se sve konačno pokrenulo. Dobio sam priliku samostalno voditi Cibaliju, što mi je izuzetna čast s obzirom na to da sam kao dijete prošao sve selekcije u klubu. Ne opterećuje me što je to treći rang jer se nadam da će Cibalia uskoro doći na mjesto koje zaslužuje, a to je prvo Druga, a potom i Prva liga - kazao je trener Tomić.
Oskudan igrački kadar nikao ne daje optimizam da će Cibalia već prve godine napraviti nešto više u Trećoj ligi "Istok".
- Stav je kluba da se orijentiramo na naše igrače i igrače iz naše županije, čega sam i ja pobornik. Danas ih se okupilo toliko koliko imamo, želim samo pozitivu oko Cibalije, želim okupiti igrače koji vole ovaj klub i koji žele igrati u Cibaliji. Još bi nam se trebalo priključiti nekoliko igrača, pa bismo tada već mogli govoriti o nekom kosturu Cibalije - dodao je Tomić i kazao kako je osnovni cilj stabilizacija kluba kao i momčadi.
Tomiću su na prvi trening došli: Ivan Marijanović i Bruno Grancarić (vratari) te Benjamin Karaula, Marko Kraljević, Blaž Tustonjić, Mate Bajić, Rene Šarić, Dominik Dogan, Marko Kirchbauer, Domagoj Krznarić, Dino Drena Beljo, Dominik Janović, Strahinja Božić, Matej Šorli i Dalibor Tomas Supigger. A. Grgić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike