Sport
ŽDRIJEB PRETKOLA EUROPSKE LIGE

Osijeku prvo Moldavci,
a nakon toga Glasgow
Rangers mogući suparnik
Objavljeno 20. lipnja, 2018.
Bijelo-plavi gostuju u 1. pretkolu kod Petrocuba (12.7.), a tjedan dana kasnije uzvrat je u Gradskom vrtu. Zekiću suparnik nije nepoznanica

U prvom pretkolu Europske lige Osijek će igrati protiv moldavskog Petrocuba, a ako opravda ulogu favorita, u drugom će mu suparnik biti bolji iz ogleda Glasgow Rangersa i makedonskog Shkupija. To je rezultat jučerašnjeg ždrijeba u Nyonu u kojem su bijelo-plavi u oba pretkola bili nositelji.


Prvi susret 1. pretkola (12. srpnja) Osječani će odraditi u gostima, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Gradskom vrtu. Kao što je stručni stožer i priželjkivao, izbjegao se potencijalni dvoboj s Ferencvarosom, ali se nije ispunio i drugi dio želje - da se igra protiv amatera iz Andore ili San Marina. Petrocub je iz Sarata-Galbene i svoje susrete inače igra u Hincestiju, no Osijek će ga ugostiti na nacionalnom stadionu u Kišinjevu. Prošlu je sezonu završio kao trećeplasirani, iza Sheriffa i Milsamija, a trenutačno nakon 11 kola drže istu poziciju.


Moldavski nogomet nije nepoznanica za trenera bijelo-plavih Zorana Zekića koji je trenirao tamošnji Sheriff. Već poslovično oprezan Zekić je upozorio kako je to suparnik kojega nikako ne treba podcijeniti, a istaknuo je i kako Petrocub veliki broj igrača dobiva od tamošnjeg najboljeg kluba Sheriffa.


- Nisam baš najsretniji ovakvim ždrijebom. Petrocub je usko povezan sa Sheriffom koji je tamošnja nogometna institucija i ima više njegovih igrača kod sebe na posudbi. I trener Lilian Popescu bio je za kormilom Sheriffa i to baš nakon moga odlaska. Znam da prakticira čvrsti blok s petoricom igrača odostraga, sigurno je da to neće biti lako probiti. Uostalom, oni su u punom natjecateljskom ritmu, odigrali su već 11 prvenstvenih kola ove sezone, a nedavno su pobijedili i vodeći Sheriff na svom terenu. Poznato je da smo skloni podcjenjivanju protivnika koji dolaze iz takvih zemalja, ali ni slučajno ne smijemo imati takav pristup. Moldavci sigurno imaju dobru momčad koja se također izborila za Europu i treća je po kvaliteti u njihovom ligaškom natjecanju. Zasad se ne bih upuštao u neke posebne komentare, jer sa svojim suradnicima prvo moram detaljnije proučiti suparničku momčad kako bismo napravili pravu pripremu za ono što nas očekuje u dvostrukom ogledu - bila je prva reakcija trenera Osijeka nakon ždrijeba 1. pretkola.


Oko tri sata kasnije, s 50-ak minuta kašnjenja, izvučeni su i parovi 2. pretkola, a ždrijeb je Osijeku namijenio pobjednika dvoboja Glasgow Rangersa i Shkupija. Ako prema očekivanju Osječani preskoče prvu prepreku, u prvom bi susretu (26. srpnja) bili domaćini, a 3. kolovoza u gostima bi odradili uzvrat. Škotski velikan polako se vraća u vrh tamošnjeg nogometa, lani su bili treći, a nedavno ih je preuzeo Steven Gerrard, dok je skopski Shkupi prošlu sezonu završio kao četvrtoplasirani.

Goran Roguljić

Suzdržanost o 2. pretkolu


Nisu htjeli u osječkom klubu previše komentirati ždrijeb 2. pretkola, s jedne strane to je i razumljivo, jer treba prvo proći Moldavce. Ipak, kratko razmišljanje o tome ponudio je sportski direktor Alen Petrović.

- Znamo da u 2. pretkolu nema slabih suparnika, a mogući dvoboj protiv slavnog europskog kluba kao što je Glasgow Rangers, bio bi vrhunski događaj i pravi spektakl. No, to je sve što će bilo tko iz kluba za sada reći na tu temu. Svaka priča o njima besmislena je i zabranjena u našim redovima dok ne odradimo obje utakmice s Petrocubom i ne izborimo se za drugu kvalifikacijsku rundu.

U ždrijebu i Hajduk


U ždrijebu 2. pretkola, također kao nositelj, našao se i Hajduk. Splićani će igrati protiv boljeg iz ogleda finskog Ilves Tampere i bugarske Slavije iz Sofije. Prvi susret igra se na Poljudu, 26. srpnja, a uzvrat je tjedana dana kasnije u gostima.

Možda ste propustili...

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

Najčitanije iz rubrike