Osijek
MOTIVACIJSKA RADIONICA ZA PODUZETNICE

Doći do žena koje zanima agropoduzetništvo
Objavljeno 21. lipnja, 2018.

S ciljem informiranja žena koje već jesu poduzetnice, ali i onih koje bi to tek željele postati, Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac Roda u suradnji s Udrugom za razvoj ženskog poduzetništva Perspektiva iz Lipika te RRA Slavonije i Baranje i Upravnim odjelom za investicije, razvojne projekte i fondove EU-a, održao je jučer drugu besplatnu motivacijsku radionicu za žene. Radionice su dio projekta izgradnje Poduzetničkog inkubatora i akceleratora u Antunovcu, koji je sufinanciran bespovratnim sredstvima EU-a i to u iznosu od 19, 7 milijuna kuna.

 

- Bitno nam je da dođemo do postojećih i potencijalnih poduzetnika i poduzetnica i da baš oni dobiju informacije o mogućnostima pravnih oblika otvaranja tvrtke, ali i mogućnosti financiranja početka poslovanja. Odnosno da im omogućimo uvid u osiguranje bespovratnih sredstava i da dobiju cjelokupnu podršku. Ova radionica organizira se u suradnji s Udrugom Perspektiva, koji provodi projekt “Ženska perspektiva” na području sedam nerazvijenih županija, objasnila je Nataša Tramišak, pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU-a Osječko-baranjske županije.


Cilj projekta "Ženska perspektiva" je doći do informacija o ženama koje se bave poduzetništvom u poljoprivredi od tradicijskih obrta preko agroturizma te im pomoći da iz proizvođača za vlastite potrebe izrastu u komercijalne proizvođače. U okviru ovih radionica bit će izrađen i vodič za poduzetnike, gdje će na jednom mjestu imati prikaz mogućnosti otvaranja pravnih oblika poslovanja. Nefreteta Z. Eberhard

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike