Sport
RUSKI MEDIJI:

Nigerijcima bi možda pomogla kokoš
Objavljeno 17. lipnja, 2018.

Svjetsko prvenstvo u nogometu tek se zahuktava pa ruski tiskani mediji nisu posvetili veliku pozornost hrvatskoj pobjedi u Kalinjingradu. Visokotiražna Komsomolskaya Pravda navodi samo rezultate i poredak u grupi D, kao i dnevne novine Izvestiya. Jedan od razloga manjoj pozornosti je i nedjelja, ali i nepopularnost tiskanih izdanja u Ruskoj Federaciji. Ne treba ni spominjati da Rusi ipak najviše vole svoju reprezentaciju, pa njoj posvećuju i najviše prostora.

Tako ruski najpopularniji internetski portal Eurosport.ru navodi u svom naslovu “Hrvatska, najbolja vrsta svijeta u grupi D.” U svom osvrtu novinar Dmitrij Panferov naglašava da su momci u dresu s kvadratićima puno puta prelazili sredinu terena, ali u završnom stupnju nisu uspjeli realizirati izgledne prilike.

- Prvi gol došao je niotkuda... Hrvati su nakon njega zaigrali mirnije i na kraju osvojili puna tri boda - piše Panferov.

Internetski portal Livesport.ru u velikom naslovu “Standardna pobjeda Hrvatske”. Pišu o ideji Nigerijaca da na utakmicu donesu živu kokoš, ili čak dvije, jer bi im to, navodno, moglo donijeti sreću. Kokoš nisu donijeli, ali nisu ni pobijedili. Iz prijašnjih tekstova može se zaključiti da Rusi vole hrvatsku reprezentaciju i mnogi od njih za nju i navijaju. Nadamo se da će na utakmicama protiv Argentine i Islanda to i dokazati. A i da će medijska pozornost tada biti puno veća. Iz Moskve: Slobodan Kadić

Najčitanije iz rubrike