Sport
ZLATKO DALIĆ:

Mi smo spremni, igramo za navijače
Objavljeno 16. lipnja, 2018.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić večeras će imati debi na velikim natjecanjima. U razgovoru s novinarima uoči susreta emitirao je uobičajenu mirnoću i samopouzdanje. Za susret s Nigerijom najavio je kako mu je prva želja da Hrvatska bude svoja.

- Hrvatska ima svoj prepoznatljivi stil igre i od njega ne smije odustajati. Tome ćemo težiti i protiv Nigerije, jasno, bit će potrebne određene prilagodbe kako bismo zaustavili brze i neugodne napadače kojima Nigerija raspolaže, ali imamo sjajne igrače i ne pada mi napamet sputavati njihovu kreaciju - rekao je Dalić.

Dalić je izbornik-debitant na velikim turnirima. Prije susreta s Nigerijom samo je sedam puta sjedio na klupi Hrvatske, no sve je to neusporedivo s vođenjem utakmice na SP-u.

- Velik je to događaj za mene. Dosad sam na velikim natjecanjima uvijek bio navijač naše reprezentacije, a sada ću imati priliku izravno utjecati na rasplet igre i rezultata. Ne bojim se tog izazova jer iza mene je 12 godina trenerskog rada i znam što moram učiniti. Optimističan sam i pun samopouzdanja te vjerujem kako ću to moje stanje biti sposoban prenijeti i na momčad. Imamo sve što je potrebno za napraviti dobar rezultat ovdje, a pitanje je samo hoće li nas malo popratiti i sreća. Mi smo spremni, u ovih 15-ak dana približili smo stajališta i razmišljanja. Vjerujem u ove igrače i njihovu kvalitetu.

Puno se posljednjih dana pričalo o važnosti te prve utakmice, a jedan nigerijski kolega iznio je podatak kako Nigerija nikada na startu SP-a nije izgubila od europske reprezentacije.

- Statistike također govore kako Hrvatska već 20 godina nije pobijedila u prvoj utakmici SP-a, a kada je to učinila, došla je do trećeg mjesta na svijetu. Nigeriju respektiramo znamo kakav napadački potencijal ima, no mi se više bavimo sami sobom. Očekujem zanimljivu i kvalitetnu utakmicu.

Hrvatska će imati veliku podršku s tribina.

- Veseli me velik broj naših navijača i to će nam biti dodatni motiv jer ćemo igrati i za njih - zaključio je Zlatko Dalić, koji je izbjegao pitanje o momčadi koju će poslati na teren, jer, kako je rekao, „nije mu praksa uoči susreta otkrivati postavu“. D.Keler

MODRIĆ SPUSTIO ENGLEZU

Zajedno s izbornikom Zlatkom Dalićem svoja razmišljanja o startu na SP-u protiv Nigerije s novinarima je podijelio i Luka Modrić. I sve je teklo mirno dok mu se kolega iz engleskog Guardiana nije odlučio postaviti pitanje o Zdravku Mamiću. Luka je zauzeo vrlo čvrst gard.

- Koliko ste se dugo spremali zato pitanje, odlučno je uzvratio naš kapetan, pa dodao:

- Ovo je Svjetsko prvenstvo i mislim da takva pitanja nisu razumna u ovom trenutku, ukorio je Luka izvjestitelja Guardiana. D.Kl.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike