Osijek
OŠ “TIN UJEVIĆ”

Predstavljen zbornik “Literarna stvaraonica”
Objavljeno 14. lipnja, 2018.
Koordinator cjelogodišnjeg projekta Centra izvrsnosti i urednik zbornika Željko Rački ukratko je predstavio projekt

U Osnovnoj školi “Tin Ujević” u srijedu je predstavljen zbornik “Literarna stvaraonica (2018.)”, nastao na radionicama “Kreativno pisanje” koje su se tijekom školske godine 2017./2018. odvijale u Centru izvrsnosti Osijek i školama partnerima OŠ “Tin Ujević”, OŠ Franje Krežme i OŠ Vladimira Becića.

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice OŠ “Tin Ujević” Jasenke Vajdić, prisutnima se u ime Grada Osijeka obratio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dražen Alerić, čestitavši svima koji su sudjelovali u izradi zbornika. Poručio je da je ovo prva godina djelovanja Centra izvrsnosti te da “još uvijek nismo sto posto sigurni da je to ono što mi želimo, ali smo sigurni da je ova prva godina uspjela i da je prihvaćena te se nadam da će sljedećih godina biti još uspješnija”. Koordinator cjelogodišnjeg projekta Centra izvrsnosti i urednik zbornika Željko Rački ukratko je predstavio projekt i istaknuo kako su neki od ovih darovitih i ambicioznih učenika koji su sudjelovali na radionicama, možda i budući književnici ili novinari.

Voditeljica radionica u OŠ “Tin Ujević” Jasminka Vrban zahvalila je djeci koja su sudjelovala, ali i njihovim roditeljima.- Često sam razgovarala s kolegicama s kolikom radošću iščekujemo te subote. U njima smo doista uživale, kao i u ovom hvalevrijednom projektu. Djeca su vam prekrasna. Pristojna, vrijedna, kreativna... Hvala vam, djeco, što ste podijelili s nama svoje najiskrenije maštarije i prenijeli ih na papir. Mi smo ih uobličile u ovaj zbornik. Neka nam svima ostane kao trajna uspomena, a naše subote ostat će nam u uspomeni kao vesele kreativne radionice - rekla je Vrban, koja je nakon toga, zajedno s voditeljicama radionica Ivanom Rašić i Marijom Vranić, polaznicima radionica podijelila ruksake i zbornike.

Svečanost su, čitanjem svojih radova, uveličali i sami polaznici radionica, a jedna od učenica pročitala je i govor nagrađivanog hrvatskog književnika Miroslava Mićanovića, koji završava riječima: “Naglasio bih, upravo na ovom završnom mjestu, važnost osmišljavanja i strukturiranja projekta Centra izvrsnosti Osijek, a to je pisanje, pisanje i pisanje kao sretniji način čitanja i razumijevanja svijeta: što je silno važno, što je silno veliko!”

Danijel MIKLIĆ
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike