Kultura
UDRUGA LJUBITELJA LIKOVNIH UMJETNOSTI ERDUT

16. likovna kolonija Ars Danubia
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

ERDUT - Udruga ljubitelja likovnih umjetnosti Erdut u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu 16. put organizira likovnu koloniju Ars Danubia, koja će se održati u petak i subotu, 25. i 26. svibnja, u Izletištu Stojčić u Erdutu (Ulica Ivana Horvata Bećara 22).

Temeljni je motiv ove kulturne manifestacije promicanje kulturnih događaja na prostoru hrvatskoga Podunavlja, unaprjeđivanje dobrosusjedskih odnosa među narodima koji žive u podunavskom bazenu i šire, poboljšanje turističke ponude, kao i poticanje mladih talentiranih ljudi na likovno stvaralaštvo.

Do sada je na Koloniji sudjelovalo stotinjak akademskih slikara, kipara i grafičara iz desetak europskih zemalja, a nastali radovi izloženi su u galerijskim prostorima diljem Hrvatske.

Osim te manifestacije Udruga organizira i niz drugih zbivanja, uključujući likovne radionice, proslave vjerskih blagdana, književne večeri i ostalo.

Posjetitelji će oba dana ovogodišnjeg izdanja Kolonije, od 10 do 19 sati, moći uživati u kreacijama akademskih slikara i kipara, a u petak navečer zabavljat će ih Fakini. Koloniju će u subotu navečer koncertom zatvoriti Orkestar Akademije za umjetnost i kulturu. Ulazak je besplatan!

Organizatori su Kolonije članovi Udruge ljubitelja likovnih umjetnosti Erdut, na čijem je čelu Predrag Stojčić, u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu. N.Vek.

Možda ste propustili...

NOVO IZDANJE ŠKOLSKE KNJIGE "QUINCY JONES: 12 NOTA – O ŽIVOTU I KREATIVNOSTI"

Mudre lekcije velikoga Quincyja Jonesa

Najčitanije iz rubrike