Regija
ŽUPANJSKA TRŽNICA

Uručena 24 zelena certifikata
Objavljeno 23. svibnja, 2018.

ŽUPANJA - Proizvođačima s područja županjske Posavine Čistoća Županja jučer je uručila 24 zelena certifikata čime su svoje domaće proizvode koje prodaju na županjskoj tržnici i službeno označili. Kupci će tako znati da kupuju kvalitetan proizvod proizveden na tome području, izravno od proizvođača, svojih susjeda i ljudi iz okolice. Tvrtka Čistoća je od 1. siječnja prošle godine član Udruge hrvatskih tržnica i preuzela je projekt “Proizvod hrvatskog seljaka”.

- Drugu godinu zaredom bilježimo porast broja naših proizvođača koji se certificiraju jer su vidjeli da im to donosi dodatnu korist i pogodnost u promoviranju svojih proizvoda i u financijskom smislu. Ove godine imamo i šest novih certificiranih proizvođača, ukupno ih je 24, i mogu reći da smo zadovoljni - kazao je direktor Čistoće Ante Klanac. Iskustva govore da se certifikatom povećala prodaja i vidljivost domaćih proizvoda jer kupac zna što kupuje. A time se potiče i veća frekvencija prodavača i kupaca na županjskoj tržnici koja ima dugu tradiciju i ondje se srijedom i subotom okupljaju brojni građani. Prije dobivanja certifikata, zainteresirani proizvođači prošli su edukaciju, morali su zadovoljiti sve uvjete propisane pravilnikom, što je utvrđeno provedenim nadzorom prilikom obilaska OPG-ova. Grad Županja prepoznao je važnost tog projekta i odlučio je svim proizvođačima koji imaju zelene certifikate financirati zakup prodajnog mjesta na gradskoj tržnici. Oni svoje proizvode prodaju besplatno i imaju prednost u odnosu prema ostalim prodavačima na tržnici koji plaćaju placarinu. Uručujući certifikate, voditeljica u Čistoći Manda Đurić izrazila je zadovoljstvo što će kvalitetni domaći proizvodi biti uočljivi i prepoznatljivi na tržnici.

– Obišli smo sve proizvođače i uvjerili se u to da imaju svoju vlastitu proizvodnju i da sa svojim proizvodima dolaze na našu tržnicu. To nam je izuzetno drago i velika čast jer ti proizvodi rezultat su marljivog i predanog rada od zore do mraka - kazala je Đurić. Certificirani proizvođači voća, povrća, meda, cvijeća i suhomesnatih proizvoda dobili su žute i zelene pregače, majice i kape s prepoznatljivim logom. Direktor Klanac izrazio je uvjerenje da će interes za certificiranje kvalitetnih domaćih proizvoda biti sve veći jer građani žele znati što kupuju i što jedu i između ponude u trgovačkim centrima ipak se okreću tržnicama i biraju domaće. M. Lešić Omerović

Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

Najčitanije iz rubrike