Sport
TRAŽI SE MOMČAD ZA SLJEDEĆU SEZONU

Igrači u Osijekovu fokusu: Radonjić, Galić, Nigerijac Henty...
Objavljeno 22. svibnja, 2018.

Nogometaši Osijeka već su na odmoru nakon duge sezone, a to znači kako na scenu stupa logistički dio kluba. U posljednja dva ljetna prijelazna roka NK Osijek bio je itekako aktivan s obzirom na to da je u Gradski vrt tijekom njih stiglo čak 16 novih igrača. Kako stvari stoje, promet će biti gust i ovog ljeta, s tim što bi aktivnosti moglo biti i u izlaznim transferima.

Skautska služba

U svakom slučaju, sportski direktor Alen Petrović i glavni skaut Marin Skender imat će pune ruke posla u slaganju momčadi za sljedeću sezonu. Prošla sezona jasno je pokazala koji profili igrača nedostaju Osijeku kako bi se upustio u ravnopravnu utrku za pozicije pri vrhu tablice. No o eventualnim dolascima u Gradski vrt zasad se malo zna. Izvjesno je da će Osijek ciljati na bar jednog iskusnijeg zadnjeg veznog, a kakve će on klase biti, ovisit će o tome koliki će budžet dobiti na raspolaganje Alen Petrović. NK Osijek je, u odnosu prema ostalim konkurentima, Dinamu, Hajduku i Rijeci, još uvijek u nižem platnom razredu, a ograničavajući faktor je i to što su u Gradskom vrtu sebi zacrtali smjer da svlačionicu neće nakrcavati strancima. No skaut Ivo Vranješ ovog je proljeća puno vremena proveo na kotačima. Bio je u Bugarskoj, Rumunjskoj, Albaniji, Švicarskoj, gdje je ciljano gledao neke igrače. Postoje i igrači koji su pod monitoringom osječkog prvoligaša, poput Ivana Galića iz Cibalije i Nigerijca Ezekiela Hentyja, koji je u Akademiji Puskas kao posuđeni igrač Videotona. No to su samo dva imena od nekoliko njih koje osječki prvoligaš prati. Inače, bijelo-plavi opet koketiraju s napadačem Dinama na posudbi u Lokomotivi, Dejanom Radonjićem. Nije prvi put da ga se želi dovesti, ali u prethodnim navratima Radonjić nije bio zainteresiran za dolazak u Gradski vrt. Spominjalo ga se u oba prošla ljetna prijelazna roka, a možda ovaj put bude treća - sreća. Igrač takvog tipa definitivno bi dobro došao Osijeku. Njegov dolazak ovisit će o tome hoće li Osijekovu svlačionicu napustiti Muzafer Ejupi. Iza njega je loša sezona, pa kada je najbolji strijelac Osijeka u sezoni 2016./2017. u pitanju, njega bi klub pustio ako dođe ponuda koja će biti zadovoljavajuća.

Novi ljudi u obrani?

Svi nabrojeni su ofenzivci, međutim svakako će se morati pronaći alternativa za igrače koji su na pragu odlaska. Tu prije svega mislimo na kapetana Bornu Barišića, ali i na stopere Mileta Škorića, Matea Baraća i Gorana Milovića, koji je u Osijek stigao kao posuđeni igrač. Stoga će se trebati itekako povesti računa o ojačavanju zadnjeg reda. Nakon dvije stabilizacijske godine od Osijeka će se sljedeće sezone ipak očekivati nešto više u domaćem prvenstvu. Predsjednik Ivan Meštrović poručio je kako Osijek, dok je on na njegovu čelu, treba svake godine biti u utrci za naslov prvaka, ali to je lakše reći nego provesti u djelo. Drugim riječima, za to će trebati malo dublje posegnuti u džep. Jasno, ako je to moguće...

Dalibor KELER
Možda ste propustili...

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

EUROPSKO GIMNASTIČKO PRVENSTVO

Srbić i Ude u finalu, Aurela sustigao umor

Najčitanije iz rubrike