TvObzor
PUSLI FESTIVALI ZAUZELI POVIJESNE TUNELE ISPOD GRADA

Savršen dodatak bogatom meniju Dimensionsa i Outlooka
Objavljeno 27. travnja, 2018.

Ovog ljeta hrvatske festivalske zvijezde Outlook i Dimensions svojim jedinstvenim i povijesnim lokacijama koje se protežu od pulske Arene preko tvrđave Punta Christo pa sve do morske pučine dodaju još jednu dimenziju, dublju i zanimljiviju nego ikada prije. Naime, festivali će se prvi put spustiti u podzemni svijet tunela Zerostrasse ispod samog grada Pule gdje će se održati posebni partiji za trajanja festivala. Intimni i uzbudljivi tuneli Zerostrasse bit će savršen dodatak na već bogatom meniju oba festivala, koja se otvaraju velikim koncertima u pulskoj Areni, a čiji se glavni program odvija na poluotoku Štinjanu i njegovoj jedinstvenoj austro-ugarskoj tvrđavi.

Pulski podzemni tuneli nastali su tijekom Prvog svjetskog rata za potrebe sklanjanja ljudi u slučaju zračnih napada na grad, a spajaju centar grada s njegovim utvrdama i vojnim terenima. Ojačani kao atomska skloništa tijekom Drugog svjetskog rata, ta složena povijesna mreža tunela svojom tajnovitošću privlači turiste iz cijelog svijeta.

Prvi koji će otvoriti tunele posjetiteljima Dimensions festivala i dovesti selekciju elektroničke elite koja će protresti Pulu iz temelja je Resident Advisor, jedan od najutjecajnijih svjetskih medija elektroničke glazbe. Uhvatite Barkija, hvaljenog islandskog producenta koji izdaje za Trip, label Nine Kraviz. Za intenzivne rave zvukove, kao i acid i techno istraživanje, zadužena je američka DJ-ica i producentica Volvox, a pridružuju se još Saoirse i Josh Cheon. Zerostrasse Dimensions party održat će se u četvrtak, 30. kolovoza, a ulaznice će moći kupiti samo vlasnici Dimensions festivalske ulaznice.

I Outlook se sprema u svom 11. izdanju zaposjesti pulsko podzemlje. U tome će festivalu pomoći šaroliki glazbeni kolektiv Levelz iz Manchestera koji su poznati po vrhunskoj atmosferi na svojim događanjima i suradnjom s nizom kvalitetnih i poznatih DJ-eva i MC-ja na bass glazbenoj sceni. U Zerostrasse tako stižu Biome, Black Josh, Chimpo, Chunky, MC Fox, Rich Reason, Skittles, Metrodome, Sparkz, Truthos Mufasa i T-Man. Uz njih, taj vrući line-up zaokružit će Zed Bias i KSR. Outlook Zerostrasse party održat će se u četvrtak, 6. rujna, ulaznice će biti dostupne za dva tjedna, a moći će ih kupiti samo vlasnici Outlook festivalske ulaznice.

Zerostrasse tuneli su nešto posve novo i jedinstveno u festivalskoj ponudi na našoj obali, a i šire, a zbog ograničenih kapaciteta savjet je da požurite po svoju ulaznicu. Uz tunele, glavni dio programa festivala nudi sve, od dnevnog “chilla” na plaži tik uz more preko zabava na brodovima pa do jedinstvenih deset večernjih pozornica na tvrđavi Punta Christo na kojima glazba traje do zore. (N.K.)

Možda ste propustili...

KONCERT U ZAGREBAČKOJ KATEDRALI PODSJETIO NA ZABORAVLJENU TRAGEDIJU IZ 1578.

Sjećanje na Gvozdansko

BIOGRAFSKA DRAMA O RATNOJ REPORTERKI MARIE COLVIN

Moj osobni rat najmoćnije oružje je istina

ŽEN OBJAVIO NOVI SPOT “JUGOMENTAL”

Treći videobroj s albuma “Sunčani ljudi”