Sport
PRVA HMNL

Mogu li “kelmaši” nastaviti niz osječkih uspjeha protiv Dinama?
Objavljeno 20. travnja, 2018.

Osječki malonogometaši večeras u Zrinjevcu igraju veliku utakmicu. Gost će biti Futsal Dinamo, koji je u žestokoj borbi sa Split Tommyjem za poziciju broj jedan prije doigravanja. S druge strane, Osijek Kelme traži bodove koji bi mu ostavili nadu za plasman u play-off. Težak će to biti posao za momčad Marina Smoje, ali futsal je hirovita igra i u njoj nema nemogućih misija ako vjeruješ u sebe. Uostalom, najbolji poticaj osječkim “haklerima” dao je NK Osijek, koji se u srijedu iz Zagreba vratio trijumfalno s tri velika uspjeha. Juniori i kadeti protiv Dinama izborili su plasman u finale Kupa, a prva momčad bijelo-plavih postigla je treću prvenstvenu pobjedu u Maksimiru u povijesti HNL-a. Kakva bi to bila priča kada bi Osijek Kelme pobjedom nad Futsal Dinamom zaokružio taj sjajan tjedan osječkog nogometa! Velikog i malog.

- Ooo, to bi bila prava bajka. NK Osijek nam je definitivno pokazao put. I oni su imali naizgled nemoguću zadaću pa su uspjeli. Vjera u sebe je čudo. To je put i za nas - smatra Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

Zagrepčani su apsolutni favoriti, ali to se “ne pika” kada utakmica sa sobom nosi tako visok naboj. Istina, osječka će momčad morati nadmašiti sebe ako želi uzeti cijeli plijen, ali ne bi joj bilo prvi put.

- Dinamo je vrlo jak, iako ponešto drugačija momčad u odnosu prema Split Tommyju, koji je krcat individualnom kvalitetom. Najveća snaga Zagrepčana jest kolektiv, a mi ako želimo biti ravnopravni morat ćemo izgledati isto tako kompaktno i koncentrirano. Doveli smo se u situaciju da u toj teškoj utakmici nemamo izbora. Ako želimo vidjeti doigravanje, a želimo, igra nam samo pobjeda - poručuje Smoje. Kako bi se do nje došlo, bit će potrebno napraviti nešto što osječkoj momčadi u posljednja dva kola nije pošlo za nogom - zatresti suparničku mrežu.

- Taj je detalj doista zabrinjavajući i neuobičajen, ali trebamo to zaboraviti. Prije tih susreta bili smo vrlo efikasni pa se nadam kako ćemo biti u takvoj pucačkoj formi večeras - kaže trener osječkih malonogometaša. Dobra je vijest što će Smoje na raspolaganju imati cjelokupan igrački kadar i jasan cilj, a nada se i podršci s tribina.

- To su utakmice u kojima podrška publike može biti itekako značajna. Nadam se kako će ljubitelji futsala u našemu gradu to prepoznati i doći u Zrinjevac podržati nas. Jer, igrat ćemo utakmicu sezone - zaključio je Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

Večerašnji susret u Zrinjevcu počinje u 20 sati.

Dalibor KELER
PAROVI 21. KOLA

U 21. kolu Prve hrvatske malonogometne lige sastaju se: Uspinjača (Zagreb) - Brod 035, Split Tommy - Crnica (Šibenik), Albona Potpićan '98 - Square (Dubrovnik), Novo vrijeme Apfel (Makarska) - Nacional Zagreb, Alumnus (Zagreb) - Vrgorac, Osijek Kelme - Futsal Dinamo (Zagreb).

Najčitanije iz rubrike