TvObzor
TARA ROSANDIĆ

Zahvalna sam na novim prijateljstvima koja sam pronašla snimajući “Čistu ljubav”
Objavljeno 13. travnja, 2018.

Zvijezda dramske serije “Čista ljubav”, koja se svake večeri od ponedjeljka do petka emitira na Novoj TV, glumačku karijeru počela je prije 16 godina kad ju je kao razvođačicu i garderobijerku u kazalištu uočio redatelj Dražen Ferenčina, a prve uloge odigrala je u Histrionima koje je osnovao njezin ujak, glumac Zlatko Vitez. Da će Tara Rosandić biti uspješna glumica dalo je naslutiti i njezino ime koje na sanskrtu znači zvijezda. Njezin talent potvrdila je i Nagrada hrvatskoga glumišta za mlade umjetnike do 28 godina koju je dobila za ulogu Lene u predstavi ‘Tko je srušio Berlinski zid’.

Upoznali smo je 2011. u telenoveli “Pod sretnom zvijezdom”, također na Novoj TV, a ovom prilikom porazgovarali smo o aktualnom projektu, “Čistoj ljubavi”.

Zahvalna na novim prijateljstvima

Snimanje “Čiste ljubavi” nedavno je završeno, po čemu ćete pamtiti ovaj projekt?

- Bolje je pitati po čemu neću! Najviše poneseš sa sobom poznanstva koja si ostvario, zahvalna sam na novim prijateljstvima koja sam tamo našla.

Pričalo se da je na snimanju bilo jako zabavno, prisjetite se nekih anegdota.

- Imali smo jednu izrazito blesavu foru s kojom smo se rješavali napetosti, zvala se “neprikladna noga”. Igrali bismo scenu kao što i treba, samo bi netko imao nogu na kauču ili u zraku, ili u nekoj yoga pozi, a ostali bi se pravili da je sve normalno. Neobjašnjivo nas je to znalo veseliti, pogotovo ako bi znalo nasmijati Kseniju Pajić ili Sanju Vejnović koje su nam bile autoriteti.

Rekli ste svojedobno da je Sonja lik s kojim se jako lako poistovjetiti. Koji su glavni razlozi za to? I koje vi osobine dijelite sa Sonjom?

- Sonja je takozvana 'trpeća' uloga, a tu poziciju svi dobro poznaju. Veselilo me igrati i izboje njene snage. U konačnici, samo prilično izdržljiva zvijerka može podnijeti put koji ima u priči.

Otkrijte nam koliko smijete o tome što čeka Sonju do kraja serije?

- Mnogo toga. Pratite nas na Novoj TV i sve ćete otkriti!

Fokus na 'plivanje'

U drugoj sezoni s nama je i drugi glavni glumac. Kako je vama, kao drugoj polovini protagonista, bilo naviknuti se na drugog kolegu? Jeste li 'kliknuli' s Jankom?

- Jasno, imala sam sreće raditi s jako iskusnim glumcima u ovom formatu, tako da sam se mogla fokusirati na to kako ću ja 'plivati', a ne glumački opsluživati njih. Velik je to komfor.

Što za vas znači pojam 'čista ljubav'?

- Ah, mene će zauvijek prvo podsjećati na ovaj projekt. A ljubav je ili “čista”, ili nije ljubav!

Kakvi ste kad se zaljubite?

- Doista se trudim biti čim manje zanesena. Nemam više živaca za to da nezasluženo poklanjam povjerenje.

Zamislimo nakratko da se i Tara, kao i Sonja, nađe u ulozi prevarene žene. U vezi je godinama i upravo zaručena. Postoji li šansa za oprost i o čemu to sve ovisi?

- Ne. Nikako. Uostalom i Sonja je tek naknadno saznala da je prevarena, prvo se instiktivno maknula od sumnjive priče. Ima jedna rečenica: “Vjeruj ljudima kad ti pokažu tko su”, trudim se time voditi.

Uzdići iznad pritiska brojki

Gledate li seriju na televiziji? Primjećujete li i sami svoj napredak u odnosu na glumačke početke?

- Gledam, ali mislim da će mi trebati vremenski odmak od cijelog iskustva kako bih mogla sagledati što sam zapravo napravila i, konačno, naučiti iz toga. Sretna sam što imamo tako veliku gledanost, nešto izgleda funkcionira.

Igrate li trenutačno u Gavelli, pripremate li nešto novo?

- Pripremat ćemo “Pijane”, u režiji Vite Taufera, izlazimo tek u rujnu. Do tada igram “Teslu Anonimus” i “Srce veće od ruku”, dođite nas vidjeti! Uskoro izlazi i spot za pjesmu “Voli me” koju sam napravila sa odičnim bendom Gretta, tako da ćete i to moći poslušati.

Jeste li se ikada željeli baviti nečim drugim?

- Kao dijete imala sam svakakve kratkoročne primisli, ali sigurna sam da se u mirovini želim baviti kiparstvom.

Nedavno ste proslavili svoj trideseti rođendan. Što ste si poželjeli? Što biste sve željeli postići do sljedećeg jubilarnog rođendana?

- Poželjela sam se uzdići iznad pritiska tih brojki i više slušati sebe. Sviđa mi se ta ideja!

Što vam je prvo na popisu želja?

- Malo se posvetiti svom privatnom životu. Možda će tako poprimiti neke smislene obrise!

Razgovarao: Adrian ANDREJEK
U DOBROJ FORMI

Kako ostajete u formi?

- Trenutačno sam malo pokleknula, ali me raduje održavati bar kakvu-takvu formu. Odlazim u teretanu, vježbam sa svojim trenerom Igorom Stamenkovićem, ili trčim po Savskom nasipu.

Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike