Osijek
OSJEČKI STUDENTI I PROF. ZDENKA LACINA

Mjesecima rade nove kostime za Moto zekane
Objavljeno 21. ožujka, 2018.

Sve je spremno za još jedno izdanje Moto zeka, tradicionalne akcije Moto kluba Osijek i brojnih motorista, koji svake godine uoči Uskrsa vesele mališane u Osijeku i Bilju, a ove godine i u Petrijevcima!

Ove će godine Moto zeke dobiti “pojačanje” - novo ruho, pet novih kostima, koje su u sklopu projektne nastave, pod vodstvom doc. Zdenke Lacine, radili studenti preddiplomskog studija na Odsjeku za primijenjenu umjetnost, kazališno oblikovanje Umjetničke akademije u Osijeku. Ta je neobična suradnja Moto kluba Osijek i Umjetničke akademije započela još prošle godine, kada su studenti osmislili i pet novih kostima za Moto mrazove te dogovorili i izradu mnogo zahtjevnijih kostima za Moto zeke, naglasila je doc. Lacina, dodavši kako je to gotovo u potpunosti samostalan rad mladih studenata i donosi im neprocjenjivo iskustvo.

- U projektu su sudjelovali Mario Tomašević, Dražen Matijašević, Marija Pletikosić, Ivana Pjevac, Joana Tarbuk, Jelena Vučković, Iskra Jovanović i Tončica Knez, koji su napravili pravo istraživanje. S obzirom na to da su kostimi morali biti prilagođeni vožnji na motociklu, morala se osigurati dovoljna vidljivost u vožnji i mogućnost upravljanja, a s druge strane trebali su biti atraktivni i zanimljivi mališanima - kaže Lacina.

Studenti u smijehu naglašavaju da su u jednom trenutku sjeli u auto i pojurili držeći zekinu glavu kroz prozor vozila, kako bi ispitali hoće li mu na motoru otpasti uši!

Predsjednik Moto kluba Osijek Zdravko Bošnjak naglasio je kako je nakon mrazovskih kostima bio siguran da će i zekani biti odlični. No, dodaje, nije se nadao da će studenti misliti baš na svaku sitnicu i da će kostimi za Moto zeke biti savršeni! Kaže kako je u klubu zavladalo oduševljenje nakon što su pogledali fotografije iz radionice UAOS-a te da je sada na slatkim mukama jer svi žele odjenuti kostime!

Zahvalio je studentima i docentici Lacini na velikom trudu koji su uložili u izradu kostima te dodao kako je to primjer jedne neobične, ali doista sjajne suradnje! Moto zeke ove će godine razveseliti mališane u Petrijevcima, u nedjelju, 25. ožujka, u DV Grlica u Bilju, 30. ožujka, te na središnjem osječkom Trgu na Veliku subotu, 31. ožujka.

Narcisa VEKIĆ

Slatke muke - u motoklubu svi žele kostim!

Neobična suradnja Moto kluba Osijek i Akademije započela je lani, kada su osmislili nove kostime za Moto mrazove

Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

Najčitanije iz rubrike