Sport
CIBALIA - RUDEŠ

U utakmicu ući kao protiv Osijeka
Objavljeno 14. ožujka, 2018.

Samo tri dana nakon slavonskog derbija s Osijekom nogometaše Cibalije očekuje novi okršaj. Već danas moraju na teren u zaostaloj utakmici iz 23. kola protiv Rudeša. Radi se o za Cibaliju vrlo važnoj utakmici. Slijedi, naime, “derbi začelja” u kojem Vinkovčani mogu pobjeći Rudešu, a isto tako i nastaviti seriju pozitivnih rezultata nakon dva remija protiv Istre 1961 u Puli (0:0), i u nedjelju s Osječanima (1:1). Trener Cibalije Mladen Bartolović imao je malo vremena za pripremu novog susreta. Premda je “nacrte” za sraz s Rudešom načinio još prije nešto više od dva tjedna, kada je i prvi put odgođen susret.

- Nije bilo mnogo vremena za opuštanje i odmaranje. Nadam se kako spremni dočekujemo Rudeš, posebice nakon što smo u posljednje dvije utakmice ostali neporaženi pa smo se uspjeli dignuti u psihološkom smislu. Ova utakmica znači nam jako mnogo. Radi se o našem izravnom konkurentu za ostanak u ligi. Pokušat ćemo učiniti sve kako bismo došli do prve proljetne pobjede. Gledao sam utakmice Rudeša u nekoliko navrata i mogu reći da moramo biti jako oprezni. Radi se o dobroj momčadi, ugodno su me iznenadili, nitko ih do sada nije uspio nadigrati u proljetnom dijelu i zato ćemo morati biti jako oprezni - rekao je trener Cibalije.

Uoči dolaska u Vinkovce u Rudešu je došlo do smjene trenera. Nakon poraza u Koprivnici od Slaven Belupa s klupe je sišao Dinko Jeličić. U takvim situacijama, kada dolazi novi trener, igrači se preporode i odigraju odličnu utakmicu, a to Cibaliji nikako ne bi išlo u prilog.

- Hoće li smjena trenera utjecati pozitivno ili negativno vidjet ćemo na utakmici. Sigurno je da u ovakvoj prilici kada dođe novi trener, igrači koji su manje igrali željet će se nametnuti, a oni koji su do sada igrali zasigurno žele zadržati te pozicije. Ipak, smatram da i mi imamo svoje kvalitete i da ćemo nakon Osijeka opet prikazati kvalitetnu utakmicu te uspjeti ostvariti pobjedu.

U sastavu Cibalije neće biti Marka Karamarka koji će odrađivati treći žuti karton koji je dobio protiv Osijeka, pa će umjesto njega u vatru Ivan Krstulović-Opara. Svi ostali igrači su dobro, premda je bilo problema protiv Osijeka, pogotovo s grčevima, što dovoljno govori koliko su igrači Cibalije uložili truda u “bećarskom derbiju”.

- Što se igračkog kadra tiče, hvala Bogu, nemamo većih problema. Drago mi je što se prelazak iz dvorane na travnjak nije se negativno reflektirao na igrače, premda je bilo problema s grčevima pa sam dva igrača morao zbog toga promijeniti. Svi su igrači danas spremni i svjesni u kakvoj se situaciji nalazimo i kakvi nas izazovi još očekuju - rekao je Bartolović.

Protiv Osijeka vratar Ciblaije Ivan Brkić u nekoliko je navrata odlično reagirao i otklanjao opasnost. U utakmici protiv Rudeša, u najmanju ruku, Cibaliji je potreban slično raspoloženi Brkić koji će sve opasnosti ispred svojih vrata otklanjati na vrijeme. Ne dvoji kako u utakmicu moraju ući svi igrači Cibalije.

- Moramo ući u utakmicu kao i protiv Osijeka, i pokazati "tko je gazda u dvorištu". Što se tiče želje i htijenja moramo biti vruća srca, ali i hladne glave, mudri, pametni, jer nam ta utakmica jako mnogo znači. Rudeš nije nimalo bezazlena momčad, imaju Budimira koji je vrhunski igrač, mislim da im je on najkvalitetniji pojedinac u momčadi. Ipak, imamo i mi svoje kvalitete koje moramo pokazati na terenu - rekao je vratar Cibalije.

Antun GRGIĆ

CIBALIA - RUDEŠ

Početak: Srijeda u 15 sati

Brkić -Čondrić

Krstulović-Opara - Grujević

Ikić - Borevković

Soldo - Mesarić

Rubić - Boršić

Muženjak - Ivančić

Plum - Lulić

Kordić - Einar

Mrdeša - Anderson

Galić - Turčin

Miličević - Budimir

Stadion: HNK Cibalia

Kapacitet: 6500

Sudac: Igor Pajač (Zelina)

Međusobni prvenstveni susreti:

MANUEL AIRA ZAMIJENIO JELIČIĆA

Nakon poraza od Slaven Belupa u Rudešu je došlo do nove promjene trenera. Dinka Jeličića na poziciji trenera Zagrepčana zamijeniti će će 41-godišnji Španjolac José Manuel Aira. Trenersko iskustvo stekao je vodeći Racing Ferrol, Murciju i Albacete, a tijekom igračke karijere bio je član Deportiva iz La Corune (uglavnom igrao za B momčad, a za A momčad odigrao dvije utakmice), Tenerifea, Sporting Gijona i niza nižerazrednih španjolskih klubova. Aira je već treći trener Rudeša ove sezone, prije Jeličića na klupi je sjedio Inaki Alonso.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike